реклама

реклама

У мережі супермаркетів «Делікат», по суті, наголошують на власній невинуватості в тому, що на початку вересня 29 осіб, у тому числі 9 дітей, отруїлися млинцями, купленими в цьому магазині.

70955389_1021615068170125_7827697541863964672_n

Фахівець з питань безпечності харчових продуктів «Делікату» Петро Турік під час сьогоднішньої пресконференції розвивав одночасно дві думки: що жодного збудника в магазині не знайдено і що походження збудника (який, виявляється, все-таки є?) ще потрібно встановлювати.

Пан Турік наголосив, що застарілі продукти для переробки в супермаркеті «не беруть категорично». За його словами, після події в магазині провели «глобальну санітарну обробку». Продаж продукції було зупинено до завершення розслідування одразу після події. Але, дослідивши «всю сировину, яка могла мати ризик», в магазині «не виявили ніякого бацилоносія». За його словами, млинці проходять термічну обробку при 235 градусах за Цельсієм впродовж семи хвилин, тож усі мікроби при цьому гинуть.

– Як би там не було, не треба шукати жарених сенсацій, – порадив Петро Турік журналістам. – Пошук – складна річ, потрібно встановити джерело збудника, шляхи передачі. Адміністрація закладу зацікавлена в цьому найперша... Тож шо хочу сказати? Давайте почекаємо офіційних результатів...

На останок Петро Турік закликав ЗМІ «не поспішати робити висновки», хоч насправді висновки роблять не ЗМІ, а контрольні органи, а преса лише публікує результати їхніх досліджень.

Інший учасник пресконференції, генеральний директор мережі магазинів «Делікат» Сергій Гладун поклав відповідальність за масове захворювання споживачів на постачальників яєць.

– У результаті дослідження в яйцях виявили сальмонелу, – сказав пан Гладун, фактично заперечуючи слова попереднього промовця, який сказав, що при термічній обробці всі мікроби гинуть. – Ми припинили роботу з цим постачальником яєць. Наразі щодо цього постачальника проводяться слідчі дії. Водночас, ми провели бесіду зі своїми працівниками й ухвалили рішення направити їх на проходження медичних комісій.

Натомість, начальник головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області Альона Бойко під час тієї самої пресконференції повідомила, що збудник виявили в «Делікаті» на поверхнях і на роздачах для приготування страв.

– Взяли і зразки млинців, що були в момент спалаху на вітрині. На них теж виявили збудник, – повідомила пані Бойко.

Нагадаємо, в Черкаському обласному лабораторному центрі встановили, що причиною спалаху є «вживання в їжу забруднених бактеріями роду Salmonella enteritidis v. Jena продуктів, а саме млинців, вірогідно приготовлених з попередньо інфікованої сировини, при порушенні дотримання технологічного процесу під час приготування, зберігання та реалізації готової продукції, а також не дотримання персоналом супермаркету правил особистої гігієни, термінів та умов зберігання харчових продуктів, порушення дезінфекційного режиму, що сприяло забрудненню сальмонелами готової продукції».

реклама

Коментарі  

 
+6 #37 Каркар 03.10.2019 16:21
Цитую Назар, Черкассы:
Интересная тенденция, когда большинство комментариев "за поддержку" тонут в волнах минусов от кого-то. Кто-то целенаправленно решил подтопить репутацию Деликат?


Коли через тиждень після публікації новини раптово з'являються десятки однотипних коментарів від нових імен, які співають хвалу "Делікату", мінуси від постійних відвідувачів/користувачів сайту цілком зрозумілі та очікувані. Адже всім ясно, що та "Олечка", яка "подякував" (sic!), насправді ніяка не нейтральна "Олечка", а делікатівець.

Так що "кто-то" дійсно є, але "целенаправленно решил" цей "кто-то" не мінусувати коментарі, а найняти чи змусити працівників писати хвалебні коменти до статті тижневої давності. Дуже символічно, до речі - замовлені коменти до старої статті від магазина, в якому продають тухлятину.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #36 Шаур-мяур, панімаєш 03.10.2019 16:03
Цитую Назар, Черкассы:
как торговая сеть он превосходит большинство других магазинов в нашем городе. Даже шаурму продают.

Почув би хоч один продмаг у Європі про те, що продаж шаурми :-x - це показник "прєвасходства".
Якщо вони людей простими млинцями потравили - то хто ж у них ризикне шаурму купувати? :eek:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #35 ДелиКатай 03.10.2019 15:17
Цитую Бойкот:
Цитую Лютий:
Нехай не брешуть, в мене діти, вже після скандалу купили в "Делікаті" 3 кг замороженої курятини, яка виявилася смердючою і викинули на смітник.

Тільки бойкот магазинів певної Назви , заставить власників поставити невеличку лабараторію, що буде контролювати прийом та перевірку товарів. Як це робиться в Європі.Навіть Продовольчий ринок погано чи гарно проводить перевірку мяса, сала.молока ІТП. В тому числі потрібно,щоб лаборант МЕРЕЖІ магазинів збирав аналізи з працівників та відправляв на аналізи. А поки магазини не бойкотують, жовті желети не молотят скло. Господар буде юзати по вухах не організованої громади
деликатные каталы, только бойкот, заставит хозяев,шевелить ся
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-8 #34 Назар, Черкассы 03.10.2019 14:04
Интересная тенденция, когда большинство комментариев "за поддержку" тонут в волнах минусов от кого-то. Кто-то целенаправленно решил подтопить репутацию Деликат? Но, вот незадача - как торговая сеть он превосходит большинство других магазинов в нашем городе. А если случаются какие-то непонятные ошибки - то руководство контактирует с людьми и еще и средства компенсирует. Люди, чего вам не хватает постоянно?

Свежие продукты - есть. Вкусная готовая продукция - есть. Даже шаурму продают - также молодцы. Мыслите критически и выбирайте разумно. Деликат - топ.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #33 Не мели що попало 03.10.2019 13:56
Цитую Олечка:
А я б ще й подякував би делікату! Помилки визнали? Визнали! Ситуацію виправили? Виправили!

Ти дура, "Олічка"? :eek: З-за твоїх млинців десятки черкащан не тільки потрапили до лікарні, а й надовго пропустили власні справи - хтось навчання, хтось роботу, хтось бізнес-зустрічі і плани.
Така дуринда,як ти, ще не знає, що таке СУДОВИЙ ПОЗОВ ЩОДО КОМПЕНСАЦІЇ УПУЩЕНОЇ ВИГОДИ - якщо серед десятків постраждалих хоча б один найме толкового адвоката - ти не коменти дурні про "дякування" лєпітєлям отруйних млинців строчить будеш, а насінням на базарі торгувать! :-x
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #32 Остынь уже! 03.10.2019 12:21
Одна и та же тетка под разными никами строчит однотипные сообщения в "поддержку" делика, абсолютно не понимая глупой тыковкой то, что так только топит остатки репутации магаза. :-x
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-9 #31 Людмила 03.10.2019 11:24
Щось ви дуже «нападаєте» на Делікат :o
Таке відчуття, ніби тут кожен другий отруївся від якоїсь продукції, але ж це взагалі не так. Я от постійно беру млинці і кожного разу смачні і нормальні. Дочці дуже подобається.

Ну, а як не подобається — так модна піти в інші магазини, а не розводити сварки в інтернеті. Бо я думаю, що Делікат — якісний. І продовжую й зара купувати.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-9 #30 Гера 03.10.2019 11:18
Был сегодня в делике, все отлично... Людей валом, как всегда! Так что одно дело прятатся за ширмой мнимого недовольствия и возмущаться в тряпочку, а другое адекватно реагировать на проишествия ;) Всем мир! А я пойду кушать блинчики )
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-7 #29 Zoxar 03.10.2019 10:54
Скуплявся, скупляюсь і буду скуплятись! Більше того, мене все влаштовує тому магазіні! Читаю деякі коментарі і не дивуюсь - декому просто нічим зайнятися. То не ходіть туди, мені без вас менше в черзі доведеться стояти ))))))))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-6 #28 Аля 03.10.2019 10:51
Народ, я сама несколько лет работала в деликате. По себе знаю насколько серьоезно там относятся к санитарным требованиям. Понимаю, что всякое может быть. но.. Мне почему то кажется, что вся эта ситуация дурная. И высосаная из пальца
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100