реклама

реклама

Сьогодні на адресу відповідального редактора черкаського інтернет-видання «Прочерк» Назарія Вівчарика у соціальній мережі «Фейсбук» почали надходити агресивні повідомлення з боку певної особи, які журналіст сприймає як реальні погрози.

74_main

Зі спілкування представників «Прочерку» з колегами-журналістами стало зрозуміло, що згадана особа, вочевидь, є колишнім працівником правоохоронних органів. Назарій Вівчарик поставив до відома про погрози керівництво Національної спілки журналістів України.

При спілкуванні із представниками керівництва НСЖУ згадана особа підтвердила, що є колишнім працівником поліції, та застосовувала агресивну риторику.

Розглядається питання щодо офіційного звернення до правоохоронних органів.

Разом з тим, маємо зазначити, що ст. 345-1 ККУ передбачає відповідальність за ПОГРОЗИ щодо журналіста, а кривдник карається виправними роботами на строк до двох років або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Так збіглося, що цього ж дня за агресивні дії щодо журналіста рішенням апеляційного суду Дніпропетровської області засуджено кривдника журналіста на 1 рік позбавлення волі.

реклама

Коментарі  

 
+5 #1 Поліція, працюй! 30.09.2019 21:07
Ублюдка, який гавкає проти журналіста, потрібно карати тієї ж миті, коли він тільки вперше роззявляє рота!
Погрози, висловлені у соцмережі, є документальним підтвердженням скоєного правопорушення і повинні отримати належну "оцінку".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100