Директор СТОВ «Агрофірма «Маяк» з с. Піщани Золотоніського району Микола Васильченко яскраво виступив на Загальнонаціональному круглому столі з обговорення питання продажу сільськогосподарської землі, який відбувся днями в Києві з ініціативи ВО «Батьківщина».

Васильченко3

– Дехто покладає надію на іноземців із інвестиціями, які, мовляв, прийдуть і озолотять нас усіх. А на мій погляд, інвестором може бути тільки той, хто живе на цій землі, – переконаний Микола Семенович. – Інвестор сидить перед вами! За останні 13 років я вклав майже мільярд гривень в розвиток свого села. Ми самі можемо дати собі раду! «Америка» і «Європа» уже там, у нашій Піщані. В нас механізатор отримує 55 тисяч гривень у місяць. Ясно, що наші люди не будуть їхати в Європу збирати полуницю чи помідори. Ось що можна зробити, якщо не красти!.. Я – ярий супротивник продажу землі. Слово «продаж землі», особливо продаж іноземцям, узагалі треба викинути з лексикону! Продавати треба не землю, а продукцію, вироблену на землі. Вирощувати комбікорм, відгодовувати корів, свиней – це і додана вартість, і робочі місця. Й ми це робимо. До нас приїжджають вивчати досвід і американці, і китайці, і поляки, і узбеки. Дивуються, чому в нас в Україні не скрізь так. А я відповідаю декому: «Бо ми хохли такі!» (вибачте, що застосовую це слово в тому числі й щодо себе).

На переконання Миколи Васильченка, державну землю необхідно передати громадам, щоб вони вирішували, хто саме буде її обробляти на умовах оренди. Тільки таким чином, а не через продаж, землю можна «пускати в обіг».

– Продати землю – це продати націю, продати державу Україна, – переконаний керівник СТОВ «Агрофірма «Маяк». – Перше ніж запускати ринок землі, потрібно запитати людей, чи хочуть вони цього, – провести референдум.

Микола Васильченко гостро розкритикував «латифундистів» – агрохолдинги, які, на його думку, «навіть не знають, чи є в селах, де вони господарюють, школа, садочок», а цими селами «не можна проїхати».

За словами Миколи Семеновича, він знаходив спільну мову з усіма українськими президентами, крім Петра Порошенка, «вийти на якого» так і не зміг. «Я хотів вирішувати не свої питання, а мені боліло, що ми так і не почали «жити по новому»!» – обурюється Васильченко.

Герой України Микола Васильченко очолює господарство з 1979 року, коли воно ще було колгоспом. За 40 років «Маяк» не взяв жодної копійки кредитних коштів. Господарство обробляє 8 тис га землі, з яких 7 тис га орної. Зокрема, підприємство орендує 1,5 тис га державної землі, за яку сплачує близько 4 млн грн. Торік зібрано 50 тис т зерна, вироблено 4 тис т м’яса, 1200 ц молока. Створено доїльну залу за американською технологією, яка обслуговує 1000 дійних корів, комбікормовий завод за голландською технологією, німецький зерносушильний комплекс, американські поливні установки, ковбасний цех за технологією з Німеччини. Активно застосовуються сучасні ІТ-технології. Близько 3,5 млн грн щороку підприємство вкладає у розвиток соціальної та культурної сфери села.

Відео виступу Миколи Васильченка – починаючи з 1:42:00.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+4 #3 007 08.10.2019 15:02
Героя купив як і Бобов.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #2 Котигорошко 08.10.2019 08:27
Рабовласники постали... Подивіться в яких хоромах живе Васильченко і який вигляд мають сільські беззебі жінки при васильченках. Земельні латифундисти хотять щоб так було завжди?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 Черкасчанин 08.10.2019 08:17
Еще бы он не был против!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100