Голова Черкаської облдержадміністрації Роман Боднар під час сьогоднішньої координаційної наради зазначив, що хотів би докладніше дізнатися думку представників районів області про роботу підрядників, які відповідають за зимове утримання доріг.

3

– Мені цікаво було б почути думку районних адміністрацій, районних рад і ОТГ. Я хотів би отримати інформацію про підрядників, які виконують роботи з зимового утримання доріг. Зворотній зв’язок має бути обов’язково. Користувач послуг – людина, громада – повинні давати оцінку підрядникам. Тому що в цій схемі люди якось не беруть участі. Є виділення грошей, є замовники, є виконавці, а люди – «ні при ділах». Я думаю, що цю систему, цей підхід треба змінювати, – зазначив Роман Миколайович.

Проте, на координаційній нараді ніхто із представників районів не виступив. За словами голови ОДА, з цього питання планується провести окрему нараду.

– Я отримав інформацію з районів про те, як вони оцінюють якість утримання доріг у минулу зиму. Половина підрядників тут помічені червоним кольором. Це означає, що до них є зауваження, – сказав пан Боднар. – Департамент інфраструктури аналізує і бере до уваги зворотній зв’язок, чому такі недобросовісні підприємства беруть участь у тендері і до цього часу ще працюють на ринку?

На це директор департаменту інфраструктури, розвитку та утримання мережі автомобільних доріг загального користування місцевого значення ОДА Сергій Чубань зазначив, що «цю ситуацію дійсно проаналізовано».

– Якщо говорити про закінчення 2018 року, то такі підрядники як раз були повністю виведені з ринку, були повністю зняті кошти з них, і завдяки як раз допомозі районних адміністрацій ми цей період пережили, – сказав Сергій Васильович. – У 2019 році були проведені нові тендера, зайшли абсолютно нові люди. Проблеми теж були, але не такі, які були у 2018 році. На жаль, не так багато виконавців робіт з зимового утримання є в Черкаській області. Оскільки зараз буде збільшено суми, то, думаю, це вже буде цікаво бізнесу...

Але голова ОДА перервав керівника департаменту інфраструктури.

– Сергію Васильовичу, це цікаво бізнесу! Існували інші проблеми, які не давали заходити сюди добросовісним підприємцям, – сказав Роман Боднар. – Почули мене? Почули. Цих проблем не буде вже!

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100