реклама Делікат

Голова Черкаської облдержадміністрації Роман Боднар під час сьогоднішньої координаційної наради зазначив, що хотів би докладніше дізнатися думку представників районів області про роботу підрядників, які відповідають за зимове утримання доріг.

3

– Мені цікаво було б почути думку районних адміністрацій, районних рад і ОТГ. Я хотів би отримати інформацію про підрядників, які виконують роботи з зимового утримання доріг. Зворотній зв’язок має бути обов’язково. Користувач послуг – людина, громада – повинні давати оцінку підрядникам. Тому що в цій схемі люди якось не беруть участі. Є виділення грошей, є замовники, є виконавці, а люди – «ні при ділах». Я думаю, що цю систему, цей підхід треба змінювати, – зазначив Роман Миколайович.

Проте, на координаційній нараді ніхто із представників районів не виступив. За словами голови ОДА, з цього питання планується провести окрему нараду.

– Я отримав інформацію з районів про те, як вони оцінюють якість утримання доріг у минулу зиму. Половина підрядників тут помічені червоним кольором. Це означає, що до них є зауваження, – сказав пан Боднар. – Департамент інфраструктури аналізує і бере до уваги зворотній зв’язок, чому такі недобросовісні підприємства беруть участь у тендері і до цього часу ще працюють на ринку?

На це директор департаменту інфраструктури, розвитку та утримання мережі автомобільних доріг загального користування місцевого значення ОДА Сергій Чубань зазначив, що «цю ситуацію дійсно проаналізовано».

– Якщо говорити про закінчення 2018 року, то такі підрядники як раз були повністю виведені з ринку, були повністю зняті кошти з них, і завдяки як раз допомозі районних адміністрацій ми цей період пережили, – сказав Сергій Васильович. – У 2019 році були проведені нові тендера, зайшли абсолютно нові люди. Проблеми теж були, але не такі, які були у 2018 році. На жаль, не так багато виконавців робіт з зимового утримання є в Черкаській області. Оскільки зараз буде збільшено суми, то, думаю, це вже буде цікаво бізнесу...

Але голова ОДА перервав керівника департаменту інфраструктури.

– Сергію Васильовичу, це цікаво бізнесу! Існували інші проблеми, які не давали заходити сюди добросовісним підприємцям, – сказав Роман Боднар. – Почули мене? Почули. Цих проблем не буде вже!

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100