реклама

реклама

У 2019 році у світі вбили 49 журналістів, 389 перебувають у в'язниці, а 57 – у заручниках. Серед загиблих – черкащанин Вадим Комаров.

df31d5e-komarov

Про це йдеться в щорічному звіті щодо насильства та жорстокого поводження з журналістами організації «Репортери без кордонів», інформує «Українська правда».

У звіті зазначено, що журналістика залишається небезпечною професією, хоч цьогоріч кількість загиблих журналістів є найнижчою за 16 років. «Історично низький показник 2019 року є насамперед результатом зменшення кількості загиблих журналістів у зонах війни. Таке безпрецедентне падіння не повинно, однак, перекрити той факт, що кількість журналістів, загиблих у мирних країнах залишається такою ж, як у попередні роки.

Виходячи з цих двох тенденцій – зони війни менш небезпечні, а мирні країни такі ж небезпечні, як і раніше, – більше журналістів (59%) зараз гинуть у мирних країнах, ніж у зонах війни. Водночас спостерігається збільшення на 2% випадків умисних убивств чи нападів журналістів.

Серед випадків, пов'язаних із організованою злочинністю, згадано українського журналіста Вадима Комарова, відомого розслідуваннями корупції у місті Черкаси: було кілька спроб його вбивства в останні роки, він зазнав нападу у травні й помер у червні від важких травм голови. Вбивство Комарова залишається безкарним.

«Лідери» за смертністю серед журналістів: Мексика (10), Сирія (10), Афганістан (5), Пакистан (4) та Сомалі (3).

Ще одним тривожним аспектом є те, що зросла кількість затриманих журналістів: у всьому світі 389 журналістів перебувають у в'язниці у зв'язку з їхньою роботою, що на 12% більше, ніж торік. Серед 57 заручників числиться українець Станіслав Асєєв, відомий під псевдо Станіслав Васін. Його утримують на окупованій території Донеччини з 2017 року. У 2019 році проросійські сепаратисти т. зв. «ДНР» дали йому 15 років в'язниці. Київ сподівається визволити Асєєва в ході обміну.

реклама

Коментарі  

 
+7 #1 КОЛОМА 19.12.2019 11:41
Зверніть увагу на фото із камер спостереження та фоторобот вбивці Комарова та зовнішні дані Тютіна, якого затримали за напад на водія лімузину з молотком- дуже схожий!!! Доречі Комаровап якраз молотком і вбили... Лютий АУ!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100