реклама

реклама

Корупціонерів дратує акція громадської організації «Громадський спротив свавіллю влади» під Черкаською міськрадою і тому влада починає тиснути на протестувальників, не чекаючи рішень судів. Про це заявляє керівник громадської організації Олег Лисак.

IMG_20191224_130056

Нагадаємо, біля стін Черкаської міської ради представники штабу ГО «Громадський спротив свавіллю влади» облаштували намети й інформаційні бюлетені. Так вони вже не перший тиждень протестують проти корупції у владі, проти чиновницького свавілля.

Активісти кажуть: оскільки декому їх акція дуже не подобається, то почався прямий тиск.

– З нами починають зводити рахунки. Наприклад, невідомі ломляться у двері. Я починаю отримувати всілякі дзвінки від криміналітету. Сьогодні вночі нашу акцію під міськрадою намагалися підпалити, а минулої ночі позривали всі плакати, попсували майно хлопців. Наші хлопці, які чергують на площі, кажуть, що це діло рук активістів однієї з правлячих в міській раді політсил, – зазначає Олег Лисак.

Черкащани кажуть, що своїми діями і тиском місцева влада змушує людей виїздити і виводити бізнес за межі міста і країни.

– Моїй мамі в один день довелося пережити 8 перевірок. Це і податкова, і інспектори Держпраці. При тому, що вона за рік заплатила в бюджет 354 тисячі податків. Нещодавно грубо і агресивно приїхали демонтовувати кіоск на вул. Гагаріна, що належить приватному підприємцю. Продавчиню тягали за волосся. Забрали в неї 50 тисяч гривень. Просто забрали кошти і все. І при цьому немає ніякого рішення суду. Послуговуються рішенням виконкому. Ми від громадської організації подали на таке рішення виконкому в суд, та вони не чекають завершення судового процесу, а починають діяти демонстративно вже зараз, – каже голова ГО «Громадський спротив свавіллю влади». – Як же тоді Конституція України, де в 41-й статті сказано: «Ніхто не може бути протиправно позбавлений права власності… Виключно за рішенням суду»? Окрім того, стаття 47 господарського кодексу України говорить, що «Держава гарантує недоторканність майна і забезпечує захист майнових прав підприємця».

IMG_20191224_130033

Олег Лисак такі дії з боку влади називає не інакше як тиском. Мовляв, прикриваючись поліцією і рішенням виконкому, представники влади грубо перерозподіляють бізнес. У цьому контексті акція проти корупції в центрі міста владі як кістка в горлі.

– Я знаю багатьох підприємців, які голосували за Володимира Зеленського, сподівалися, що зі зміною влади прийде законність дій різних органів влади. Але нічого не змінюється і корупція присутня й надалі, – каже Олег Лисак.

ГО «Громадський спротив свавіллю влади» не складає рук, а продовжить боротися й надалі за право працювати для всіх черкащан, що входять до організації.

– Наша організація виводить на чисту воду чиновників, корупціонерів, яким це, звичайно, не подобається. Тому й має місце купа замовних публікацій проти мене як керівника організації. Що найгірше, все діється за мовчазної згоди правоохоронців, що видно з відео… – каже Олег Лисак.

IMG_20191224_130011

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+21 #5 справедливий 24.12.2019 16:02
....... Лисак зі своєю мамою і породили корупцію. Пора вже позносити їх наливайки. Хочуть працювати, то нехай працюють у правовому полі. платять за оренду землі, усі податки, не продають цигарки і пойло неповнолітнім тощо.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #4 Петя 24.12.2019 15:49
И тренкина депутата от Батькившины тоже , весь город об етом знает
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #3 Петя 24.12.2019 15:48
С Ира права киоски дисканта депутата от Батькившины, депутата миняйло от Батькивщина, и газовые заправки по всему городу мера бондаренко не сносят
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #2 Іра 24.12.2019 15:29
я б дуже хотів, щоб той, хто зараз нищить кіоски простих людей, пішов нищити майно тренкіна і дісканта. Тоді б ми побачили справжню війну. Чому така вибірковість в місті з забороною для одних і дозволами для інших?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+16 #1 КОЛОМА 24.12.2019 14:47
Смішний він зі своєю ватагою-комічний персонаж...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100