Дату відкриття пам’ятника поету Василю Симоненку у сквері біля черкаського Палацу одружень назвав журналістам міський голова Черкас Сергій Одарич. За його словами, пам’ятник відкриють «24 чи 25 жовтня».

Нагадаємо, як ми вже повідомляли, Сергій Олегович вирішив встановити пам’ятник Поету «як приватна особа». Він запевняв, що хотів відкрити пам’ятник без поспіху, після виборів. Але…

Тут стоятиме черкаський Симоненко

Тут стоятиме черкаський Симоненко

– Враховуючи значні наполягання з боку обласної державної адміністрації, ми погодилися завершити роботи по облаштуванню скверу і по встановленню пам’ятника до виборів. Очевидно, адміністрація дуже хоче це зробити до виборів, – сказав сьогодні, 18 жовтня, журналістам міський голова.

Також Сергій Одарич підтвердив інформацію про причетність до встановлення пам’ятника колишнього голови Державної податкової адміністрації області Юрія Ткаченка, про що писав «Прочерк».

– У мене були кошти для фінансування частини робіт (це кошти моєї родини). І ми з Юрієм Олеговичем домовилися про те, що він виступить одним із спонсорів будівництва пам’ятника. Я взяв на себе оплату роботи над ескізом і гонорар автора скульптури, а Юрій Ткаченко – фінансування лиття, – повідомив міський голова. – Я звернувся і до губернатора і вдячний йому за підтримку: ми спільно подали клопотання у Міністерство фінансів, щоб були закладені кошти в ту субвенцію, яка спрямована на підтримку розвитку міст України. І Кабмін виділив 3 млн. грн. на відновлення будівлі РАГСу, на облаштування території тощо.

Нині всі роботи біля Палацу одружень проходять по графіку.

– Думаю, у середу відбудеться встановлення самого пам’ятника. Завтра розпочнеться викладання бруківки і завтра ж вже будуть встановлюватись опори для світильників, під які нині прокладають кабель. Отримаємо чудовий скверик, чудове місце для поетичних читань, зустрічі митців і взагалі гарне місце для відпочинку черкащан, – переконаний Сергій Одарич.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+4 #1 справжній керівник 19.10.2010 08:24
А яке відношння має ОДА до памятника і дати його відкриття? Вони ж допомогли тільки в реставрації РАГСУ? Цікаво - що за цим криється? Нова піар компанія проти міста та голови.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100