Міський голова Черкас Сергій Одарич заявив, що доведеться замовляти лиття ще одного пам'ятника Василю Симоненку. Про це він повідомив сьогодні під час своєї прес-конференції як кандидат на посаду мера Черкас.

За словами Одарича, роботи з благоустрою скверу біля Палацу одружень учора уже завершилися.

Фото доглянутого скверу мер оперативно опублікував на своєму блозі

Фото доглянутого скверу мер оперативно опублікував на своєму блозі

- Учора були повністю завершені роботи по благоустрою скверу, встановлено постамент, освітлення. Розбиті зелені насадження, з'явився газон, з'явилися туї, немає тільки пам'ятника. Я спілкувався із людьми, які фінансували виготовлення пам'ятника, і мені сказали, що вони отримали вказівку першого заступника губернатора пана Рябцева — пам'ятник не віддавати. Тому пам'ятника немає. Учора Андрій Дзюба спілкувався із паном Рябцевим і сказав, що площа готова, тому дайте команду віддати пам'ятник. Я так зрозумів, що в пана Рябцева таких намірів немає. Тому сьогодні вранці ми поговорили із Михайлом Бродським і вирішили, що ми сьогодні ж замовимо і віділлємо пам'ятник за власні кошти. Хочу сказати, що відповідно до договорів, я є власником самого пам'ятника. Тому що за мої кошти робився макет і відливалися форми. Форми всі збережені. Тому я думаю, що ми сьогодні розмістимо замовлення і в найближчі два-три тижні віділлємо по-новому пам'ятник і не будемо питати пана Рябцева. Хай собі у дворі ставить, якщо йому подарують цей пам'ятник. А ми встановимо за наші кошти — мої і Михайла Бродського, - заявив Сергій Одарич.

Він також уточнив, що бронза, з якої виливали пам'ятник, не є його власністю, бо ці роботи оплачував Юрій Ткаченко (колишній голова обласної податкової - Ред.). Тим часом, мер є власником авторських прав і форм.

Що ж до Палацу одружень, то вже на цьому тижні почнуться роботи по реконструкції фасаду,  по заміні вікон, підсиленню фундаментів.

- Сподіваюся, що за листопад більшість робіт буде там виконано. Бо до такого скверика треба мати й відповідну будівлю. Але там поки що затримка із надходженням коштів із державного бюджету. Вони вже в Держказначействі, але там ще кілька днів просять — їм необхідно провести фінансування Пенсійного фонду, тому вони на цьому тижні, коли з цим закінчать, перерахують гроші на рахунки міста, і місто зможе оплатити роботи по реконструкції Палацу одружень, - підсумував Сергій Одарич.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+7 #1 Юлія 25.10.2010 22:10
Прикро за Симоненко, навіть після смерті Компартійці не дають йому спокою. Волошин памятник з гіпсу поставив, бо гроші розікрали. А Тулуб-Рябцев на памятник за приватні кошти руку наклали, що вже говорить за бюджетні кошти?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100