З січня 2020 року сім інклюзивно-ресурсних центрів (далі – ІРЦ) області стали більш доступними для сімей, які виховують дітей з особливими освітніми потребами (далі – ООП) та проживають у віддалених населених пунктах. Це стало можливим завдяки спеціальному транспорту, який обладнано необхідним дидактичним інструментарієм для надання додаткових психолого-педагогічних та корекційно-розвиткових послуг дітям з ООП. Крім цього, спецавтомобілі обладнані підіймачами для осіб, які мають порушення опорно-рухового апарату, та сидіннями з ременями безпеки.

b2ap3_large_IMG-33c0cd4f61e0d42c9af8ea7ddfdac0ce-V

Спецтранспорт придбали за рахунок субвенції з державного бюджету на загальну суму 8,7 млн грн на умовах співфінансування для ІРЦ міст Черкаси та Канів (30% з місцевого бюджету) та Городищенського, Маньківського, Монастирищенського, Тальнівського районів і Кам’янської ОТГ (10% з місцевого бюджету).

Довідково

Обласна мережа нараховує 27 інклюзивно-ресурсних центрів, роботу яких забезпечує 122 фахівці.

Педагогічні працівники здійснюють комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку дитини, надають психолого-педагогічні, корекційно-розвиткові послуги дітям з ООП та забезпечують їх системний кваліфікований супровід.

Загалом упродовж 2019 року фахівці інклюзивно-ресурсних центрів області обстежили 4 272 дитини з ООП. Найбільшу кількість дітей обстежили педагоги ІРЦ Черкаської міської ради (957), Канівської міської ради (928), Смілянської міської ради (587), Уманської міської ради (404), Монастирищенської районної ради (107).

За інформацією Департаменту освіти і науки облдержадміністрації

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100