реклама

реклама

Адміністративно-територіальний устрій зараз в «підвішеному стані», і Україні необхідна конституційна легітимізація громад. Про це в Києві на засіданні Національного прес-клубу реформ «Децентралізація: що далі?» сказав перший заступник міністра розвитку громад та територій України В'ячеслав Негода, інформує кореспондент «Прочерку».

89253227_559418338116319_8865021101210599424_n

За словами В’ячеслава Андроновича, в контексті реформи червоною ниткою проходить питання змін до Конституції, що мають відбутися до кінця року, і тоді можна буде сказати, що реформа місцевого самоврядування відбулася.

– Не пізніше серпня мусять стартувати місцеві вибори, парламент завершує роботу (перед канікулами, – ред.) в середині липня, місцеві вибори – в жовтні. Тож затвердити законодавчі зміни необхідно якнайшвидше, щоб унормувати все до виборів. І важливо мати суспільну підтримку, яка впливає на рішення депутатів, – сказав пан Негода.

Так, План законодавчого забезпечення завершення реформ передбачає, що ухвалення урядом акту адміністративного устрою базового рівня має відбутися до другого кварталу, тобто до квітня 2020 року. А ухвалення закону щодо адміністративно-територіального устрою субрегіонального рівня має бути в другому кварталі, тобто до кінця червня 2020 року.

Обговорення на засіданні Національного клубу реформ триває.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100