Історіями з виборами міського голови Черкас дуже гарно продемонструвала як можна маніпулювати настроями людей. І це важливо усвідомити, щоб не повторити помилки при виборі кандидатів в мажоритарних округах. Про це сьогодні на прес-конференції у Черкасах заявив віце-спікер Верховної Ради України Микола Томенко.

– Пригадайте вибори міського голови Черкас: Є слабенький кандидат від Партії регіонів, який нікуди не влазить. І є кандидат від опозиції. І тут з’являється інший кандидат, який каже: «Друзі, я демократ. Вільний, а інколи невільний, і борюся за черкащан». І складається враження, що за програмою він абсолютно адекватні речі говорить. Але коли він заходить у владу, то тричі цілується з головою облдержадміністрації, піднімає прапор і активно працює на Партію регіонів і Януковича. Тож підтримую лідера «Фронту Змін» Арсенія Яценюка в тому плані, що вибори – це все-таки чорно-білий формат. Кольоровий може і симпатичніший, але він не виходить. Бо в кінці-кінців у парламенті одні за владу, одні проти влади, – зауважив Микола Томенко.

За його словами, історія з вибором на крісло міського голови Черкас Сергія Одарича є дуже показовою.

– Люди казали, та наче ж нормальний чоловік. І от бачте, він наступного дня при владі. Вбачаю тут і нашу помилку, ми теж несемо відповідальність. Ми теж недопрацювали по виборах міського голови. Опозиція мала всі підстави перемагати. Тож ми зараз думаємо над цим питанням, щоб на наступних місцевих виборах мати серйозного і підготовленого кандидата, а не шукали третю силу, яка врешті-решт стає владною силою, – заявив Микола Томенко.

Нагадаємо, що у жовтні 2010 року друге місце на виборах міського голови Черкас зайняв кандидат від «ВО «Батьківщина» Микола Булатецький.

реклама

Коментарі  

 
+11 #7 КС 21.05.2012 10:32
Люди казали, та наче ж нормальний чоловік. І от бачте, він наступного дня при владі. Вбачаю тут і нашу помилку, ми теж несемо відповідальніст ь. Ми теж недопрацювали по виборах міського голови. Опозиція мала всі підстави перемагати.
(цитата Томенка М.В.).
Згадайте слова з картини "Кавказька полонянка" - за свої помилки потрібно розраховуватися зарядом солі в дупу.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #6 КС 21.05.2012 08:12
Про непропорційне посилення позицій Яценюка в об’єднаній опозиції може свідчити і той факт, що, в КОДі спільний партійний список формуватиметься на таких засадах: 50% висуває керівництво «Батьківщини» на чолі з Турчиновим та Кожемякіним, 45% – Арсеній Яценюк, 5% дістається іншим учасникам. Рішення фактично приймає «тріумвірат» у складі Турчинов – Яценюк – Мартиненко. Причому останній бере найактивнішу участь у спонсоруванні об’єднання, зокрема вважається організатором самого суботнього форуму.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #5 КС 21.05.2012 07:50
Я думаю, що найкращою демонстрацією готовності лідерів опозиційних партій відмовитися заради спільної справи від будь-яких персональних амбіцій, чи то спікерських, чи то прем’єрських, чи то президентських, був би варіант, коли список кандидатів об’єднаної опозиції очолила б взагалі позапартійна людина. Скажімо, це може бути один із відомих громадських діячів, правозахисник, відомий журналіст, вчений, активіст третього сектору, лідер громадської організації. А всі решта - партійні вожді і партійні функціонери - нехай будуть нижче.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #4 Егор 20.05.2012 22:38
Був на прес-конференції: да, ".....нюк" - не Юля!.. :P
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #3 Басни Крылова? 20.05.2012 21:13
Булатецкого использовали для страховки, а не он набрал, на 2 место. Поэтому не надо рассказывать басни, тем кто это знает. МИБ, которому помогали ПДВ после выборов побежал с предложением о каолиции к Меру с БЮТ, но расчарование постигло раньше чем поняли БЮТовцы, что они больше не нужны. А до выборов было классно БЮТ не нападал на Мера идиллия. А теперь такие заявления. " І складається враження, що за програмою він абсолютно адекватні речі говорить" То был серьезный просчет не деда Панька и бабушки Петровны, а руководства обласного БЮТ и ВАс как куратора.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #2 Короп 20.05.2012 20:05
У 2006 році на парламентських виборах Томенко плив в одному човні й з Одаричем і Бродським, ще й кричав до працівників штабів, ви що, хочете працювати за гроші? Редиска ще той! Виставив від опозиції на Черкащині відверто маргіналів, своїх кентів! Бондаренко, Гресь, Булатецький, а сам стрибнув у список, тому що з Губським змагатися утопія. Бондаренко програє Ничипоренку, а Гресь Губському, фігури від опозиції миршаві не той фасон!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 патріот 20.05.2012 20:02
ой миколо а чи не ти в недалекому минулому обіймався з одаомчем.і за гроші ахметова планував з "відданим" гресем створити блок томенка.горе опозиціонери, да вам тільки попасти в раду ви ж перші продасте рідну неньку як продали юлю
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100