1340 гривень штрафу за неналежний санітарний стан та утримання території наклали на засіданні адміністративної комісії на 73-річну власницю приватного домоволодіння по вул. Герцена. У себе на подвір’ї та розгорнула суцільне сміттєзвалище, стягуючи непотріб з міських смітників.

Директор департаменту муніципальної інспекції Ольга Швець розповіла, що до муніципальної інспекції неодноразово надходили скарги на проблемну сусідку від мешканців прилеглого багатоквартирного будинку. Люди нарікали на постійний бруд, гори сміття і пацюків, які їм доводиться спостерігати. Оскільки власниця приватного двору за останні роки ще жодного разу не викидала свій «крам», натомість регулярно стягуючи новий. Про це інформує прес-служба МВК.


– Наші інспектори кілька разів намагались зустрітись з власницею цього двору-смітника, звідусіль заваленим сотнями мішків з різноманітним мотлохом. Проте жінка навідріз відмовлялась від перемовин, запираючи за собою двері. Хоча черговий візит муніципальної інспекції таки завершився для неї протоколом про адмінпорушення та накладенням чималого штрафу. Також жінку зобов’язали навести лад у дворі та вивезти усе сміття, – повідомила Ольга Владиславівна.

Аналогічний двір зафіксували інспектори муніципальної інспекції у Черкасах по провулку Котовського. Просто неба там лежав фактично весь господарчий крам, меблі, посуд, брудний одяг, будівельне сміття, розібраний дах, стіни будинку і т.д.

Як пояснила власниця цього двору, більше року тому її спіткало лихо – загорілась хата. На жаль, врятувати усе майно не вдалось. Тому те, що накрило полум’я, довелось викинути. Господарка вирішила нічого далеко не вивозити, складуючи погоріле просто у дворі, потрохи його спалюючи.

Муніципальна інспекція зобов’язала власницю вивезти сміття та прибрати у дворі.

- На жаль, таких приватних садиб, які фактично перетворені їхніми власниками на склади мотлоху і сміття, у Черкасах чимало. Наприклад, деякі подвір`я старих будинків по вул. Гагаріна на схилах Дніпра мають жахливий вигляд – там можна що хочеш побачити. Як правило, власники – це старі немічні люди або люди, які там давно не мешкають, проте зберігають тут свій «крам» і періодично його примножують. Розшукуючи цих власників та змушуючи їх навести порядок на своїх територіях, маємо справу і з людьми, яким потрібна допомога психолога. Розуміємо, що, застосовуючи каральні методи до таких людей, ми справу не вирішимо. Тому часто розшукуємо ще й близьких або родичів власників захаращених подвір`їв, щоб ті вплинули та допомогли припинити ці неподобства, - розповіла Ольга Швець.

реклама

Коментарі  

 
+3 #2 Коментар 23.05.2012 13:03
Хвора людина
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 Юрій 23.05.2012 10:09
А не простіше було б Черкаському МВК самому вивести це сміття, а то сусіди від 73 річної бабусі цього будуть чекати не відомо скіли, а Ольга Швець собі "галочку" поставила про те як вона піклується про черкащан наклавши на стару 1340 грн. штрафу.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100