Учора в Каневі голова Черкаської облдержадміністрації Сергій Тулуб узяв участь в урочистих заходах з нагоди 151-ї річниці перепоховання праху Тараса Шевченка. До заходів долучилися й Радник Президента України-Керівник Головного управління з гуманітарних і суспільно-політичних питань Ганна Герман, керівництво області, громадськість міста та району.

Урочистості розпочалися з молебню і запалення свічок в Успенському Соборі, інформує прес-служба Черкаської ОДА. Після цього відбулася піша хода від Собору до Тарасової гори, де очільник області та усі охочі вклонилися Пророкові українського народу і поклали квіти до підніжжя його пам’ятника. Пролунала на могилі й молитва за упокій душі Тараса Шевченка.

Цього дня було дві піші ходи: перша – традиційним шляхом, а друга – історично достовірним, оскільки, як свідчать історичні джерела, похоронна процесія пролягала через гори і ліс, бо повний весняними водами Дніпро розлився аж до самої Чернечої гори. І через 151 рік останнім шляхом Кобзаря пройшли небайдужі молоді люди.


– Молодь Черкащини на чолі з моїм заступником Едуардом Івакіним та начальником управління у справах сім’ї, молоді та спорту Вадимом Березою (він також очолює молодіжне крило Партії регіонів) виявили ініціативу і пішли останнім шляхом Кобзаря до місця вічного спочинку. Вони одягли вишиванки, як тоді були одягнені козаки, взяли знамена, які були тоді, й принесли їх сюди, до могили Тараса Григоровича Шевченка. Дуже важливо, що такий похід до Шевченкової могили є для молоді духовною потребою, – розповів журналістам Сергій Тулуб.

Завершилися урочистості на Співочому полі, де майстри народної творчості представили свої доробки, а Український народний хор ім. Вірьовки та Черкаський академічний заслужений український народний хор виконали пісні на слова Шевченка.

Усі фото – прес-служби Черкаської ОДА

реклама

Коментарі  

 
-1 #3 Василь 23.05.2012 20:37
нехай краще "вшановує пам'ять" біля памятника Лєнона. Нема чого там робити холуям олігархату!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #2 Не лохторат 23.05.2012 14:54
Цитую Віолетта:
:-) А чому пан Тулуб не соізволив зняти окуляри як вручали каравай? Інші ж обійшлись без окулярів. І в таких дрібницях виявляється неповага до людей!

На це дійсно несвідомо звертаєш увагу...
Неповага - це ще м'яко сказано! :-x
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+15 #1 Віолетта 23.05.2012 12:27
:-) А чому пан Тулуб не соізволив зняти окуляри як вручали каравай? Інші ж обійшлись без окулярів. І в таких дрібницях виявляється неповага до людей!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100