Черкаські депутати просять генерального прокурора України Віктора Пшонку та прокурора області Миколу Лісового забезпечити явку Черкаського міжрайонного природоохоронного прокурора Івана Лута на сесію міськради. Відповідне рішення депутати ухвалили на сьогоднішній сесії. Черкаські депутати хочуть почути від прокурора інформацію щодо екологічного стану річки Золотоношка.

Нагадаємо, що питання з приводу поганого екологічного стану річки Золотоношка порушив місяць тому на сесії міськради депутат Валерій Воротник. Відзвітувати щодо цього питання Черкаський міжрайонний природоохоронний прокурор повинен був ще на минулій сесії. Однак тоді він не прийшов на сесію, бо був у відрядженні. Про це сьогодні повідомив секретар міськради Віктор Горкун.

– Учора ж нас повідомили, що на сьогоднішнє засідання природоохоронний прокурор не прибуде, а надасть лише письмову інформацію. Тому або ми приймаємо цю інформацію до відома, або розглядаємо пропозицію депутата Воротника про звернення до генпрокурора та прокурора області з вимогою забезпечити явку природоохоронного прокурора, – звернувся до депутатів перед голосуванням Віктор Горкун.

Виступив і Валерій Воротник. Він зауважив, що питання екологічного стану Золотоношки порушується вже давно. А її води, між іншим, впадають у Дніпро.

– В районі річки розташовані дачні ділянки десятків тисяч мешканців Черкас. Тож є питання до прокурора. Незрозуміло, чи він не хоче, чи не в змозі припинити забруднення річки. До слова, браконьєрів за кілька кілограмів риби штрафують на кілька тисяч гривень. А до порушників, які зливають в річку стоки, прокуратура застосовує штрафи, здається, 170-200 гривень. Це такі підприємства як сиркомбінат тощо! – обурювався Валерій Воротник. – Тож жахливою є ситуація, коли прокуратура не хоче втручатися.

– Я уважно переглядаю інформацію, надану прокуратурою. Найголовніший рядок про те, що результати експертизи, згідно інформації, якою володіє природоохоронна прокуратура, не готові. Тобто, аналізи не готові… Розписали про що завгодно, але не про забруднення річки, – здивувався міський голова Сергій Одарич.

– Їм треба три роки для того, щоб зробити аналізи, – обурилася депутат Ніна Набокіна.

А Валерій Воротник пообіцяв принести прокурору, коли той таки завітає на сесію міськради, каністру з водою з річки Золотоношка.

реклама

Коментарі  

 
+1 #7 В воротник 25.05.2012 06:21
Пс: Дома непересічних черкащан розташовані в Коробівці та Кедіній горі. Забруднена вода саме до нах не доходить. Через мелеаративну систему її відкачують аж до. Чеховки та там скидають в Дніпро. Чим значно погіршують забруднення, бо вода з річки потрапляє в водосховище, де практично немає течії, і концентрація забруднення с кожним днем збільшується.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #6 В воротник 25.05.2012 06:16
так, у мене дійсно в районі Чапаївки є дача, отримана батьками ще за рядянських часів. Так як і у десятків тисяч інших простих черкащан, що за все життя отримали оті 5 соток як тут виразилися "елітної" заміської нерухомості. Але то му й мені стало відомо про забруднення? Чи хтось думає що я по лісу лажу та відшукую до чого б придовбатися?
Від забруднення страждають разом з місцевими селянами і черкащани, наши виборці, а вода портапляє в акваторію водосховища. Чи це не повинно стосуватися Черкас? Чому селяни мовчать, чому РДА не реагує? Чому тільки черкаські журналісти б'ють на сполох? Я писав та звертався про забруднення ще півроку тому. Жодної реакції.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #5 Володимир 24.05.2012 19:20
Цитую Ужасть:
"питання з приводу поганого екологічного стану річки Золотоношка порушив місяць тому на сесії міськради депутат Валерій Воротник"
---------------
А каким боком депутат Черкаськой миськой рады да еще и на сесиии черкасской миськары до Золотоношского района, города...и речки Золотоношки??? :lol: :lol:

А водичку ви звідки п"эте?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #4 Сармат 24.05.2012 17:38
А где Партия Зеленых, где их флеш мобы? Кстати, моль уже пожирает листву каштанов? Зеленые, вы ищете способы борьбы с ней?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-7 #3 Ужасть 24.05.2012 16:04
"питання з приводу поганого екологічного стану річки Золотоношка порушив місяць тому на сесії міськради депутат Валерій Воротник"
---------------
А каким боком депутат Черкаськой миськой рады да еще и на сесиии черкасской миськары до Золотоношского района, города...и речки Золотоношки??? У него, что, все вопросы решены по округу где избирался в Черкассах??? Что беспокоится...похвально..но все таки...каким боком??? Может у него дача на речке Золотоношке да еще в природоохранной зоне запрещеной для строительства??? Потому и озаботився??? И главное все делается типа с заботой о простых черкащанах :lol: :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #2 vera 24.05.2012 15:45
Раджу депутатам звернути увагу, що в області є Державна екологічна інспекція, в обов'язки якої входить здіснення контролю за станом поверхневих вод, в тому числі і річки Золотоношка. Запитайте в нинішнього керівника, з яких причин вони бездіють? Коли їх лабораторія останній раз робила проби води? Чому вони припинили нарахування штрафних санкцій для забруднювача? В першому кварталі вони проводили перевірку Золотоніської РДА, то чим вона скінчилась? Звідки в інспекції така тепер байдужість до ситуації, чи їхнього керівника турбує лише гарний улов риби та дичі для спортохоти?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #1 Сірко 24.05.2012 13:42
А чому вони не просять Асфальта Борисовича?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100