Cемеро черкаських школярів gознайомилися з роботою міського голови Черкас Сергія Одарича, отримали відповіді на свої запитання, побували на прийомі громадян і посиділи у кріслі мера.


У рамках «Школи молодих менеджерів», котра була започаткована чотири роки тому, учні змогли надати міському голові свої пропозиції щодо розвитку рідного міста та обговорити їх. Долучитися до стажування у кріслі мера міг кожен охочий, повідомляє прес-служба Черкаського міськвиконкому.

– Порівняно з іншими менеджерами робота міського голови відрізняється тим, що управляти доводиться не людьми, не організаціями, а територією, – розповідав Сергій Одарич школярам. – Доводиться працювати з людьми, деякі з яких не розділяють твоїх думок. Мер постійно має знаходити компроміс з різними групами людей.

Крім того, Сергій Одарич розповів, як починається і закінчується його день, над чим він зараз працює, які справи для нього є пріоритетними. Серед них: ремонт доріг, купівля нових тролейбусів, реконструкція фасадів по вулиці Хрещатик, з’єднання річпорту з набережною тощо. Учні отримали відповіді на запитання про кумирів, родину та відпочинок мера.

Зазначимо, що цьогоріч стажування у підрозділах мерії проходило 109 школярів. Відвідували міську раду діти у позаурочний час, де по 2-3 години опановували досвід роботи в обраному підрозділі виконкому. Після закінчення практики кожен отримав сертифікат про проходження навчання.

Школярі, які побували в кріслі мера

Анастасія Чубіна, 16 років:


Навчається у міській гімназії №9.

Мрія: стати успішною людиною.

У майбутньому бачить себе юристом.

– Я із початку заснування школи «Юного менеджера» беру участь у цьому проекті. Цьогоріч стажувалась у відділі по роботі з радою. Мені сподобалось відвідувати комісії, сесії міськради. Для себе отримала багато цікавих знайомств та інформації. Я хочу й далі жити в Черкасах, бо я люблю його за зручність і комфорт. Коли б стала міським головою, то й надалі б розвивала своє місто.

Пропозиції:

– Хотіла б змінити принцип роботи в мерії, адже ефективність загалом залежить не від виконання посадових обов’язків, а від управлінських рішень.

Чи зручно в кріслі міського голови:

– Крісло зручне, але сидячи, відчуваєш відповідальність.

Владислав Сагун, 16 років:


Навчається у ЗОШ №24.

Мрія: стати Президентом України, своєї Батьківщини.

У майбутньому бачить себе економістом.

Враження від мерії:

– Мені сподобалось спілкуватися з людьми, які керують містом. Я переконався, що вони дійсно працюють. Щодо мера, то він відкрита людина. Коли говорить з нами, то не читає з листка, як інші посадовці. Викликає довіру.

Мені не сподобалась погана відвідуваність депутатів. Таку картину я спостерігав на бюджетній комісії. І я уявляв міську раду місцем, де сидять огрядні дядьки з пузами. Однак виявилось, що це досить культурний та серйозний заклад.

Якби я був мером, то покращив би соціальну сферу, захищав права дітей, приділяв увагу молоді.

Марина Мазур, 16 років:


Навчається у ЗОШ №2.

Мрія: хочу, щоб мої батьки мною пишалися і хочу бути цікавою людиною

У майбутньому бачить себе юристом.

Враження від мерії:

– Я проходила стажування у правовому відділі, на судових засіданнях під час розгляду реальних справ. Також пізнавально поспілкуватись з мером. Цікаво було послухати, як міський голова справляється з втомою та поганим настроєм. Побачивши його в роботі, скажу, що нелегко управляти містом. Особливо під час прийому громадян.

Якби я була мером, то зробила б місто курортним, відновила роботу таборів для дітей.

Дмитро Рожков, 15 років:


Навчається у ЗОШ №2.

Мрія: стати відомим психологом або архітектором.

Враження від мерії:

– Позитивне. Але думав, що тут буде більш красиво і розкішно, а виявилось набагато простіше. Стажувався в департаменті охорони здоров’я. Відвідав лікарні і поліклініки, де дізнався про їхні проблеми. Думаю, слід покращити умови праці медиків.

Хотів би бути міським головою. Коли б ним став, зробив би якіснішими дороги й очистив Дніпро.

Олександра Горущенко, 16 років:


Навчається у ЗОШ №2.

Мрія: досягти успіху і реалізувати себе, створити сім’ю.

У майбутньому бачить себе політологом.

Враження від мерії:

– Я очікувала гіршого, мені здавалось, що ми будемо нецікавими чиновникам. Однак міський голова залучив нас до роботи. Не сподобалось на прийомі громадян, бо більшість неадекватні і неосвічені. Здивувала поведінка мера, він поводив себе стримано, спокійно.

Коли б була мером, то розробила б розвивальну програму для школярів. Звернула б увагу на історію міста, озеленення. Хочу жити в Черкасах, але буду подорожувати.

Марія Муллер, 14 років:


Навчається у ЗОШ №26.

Мрія: залишити після себе слід на Землі. Хоче подорожувати світом.

У майбутньому бачить себе у культурному напрямку.

Враження від мерії:

– На стажуванні я вперше, і мені сподобалось. Я відвідала зоопарк, будинок культури ім. І. Кулика, бібліотеку ім. Лесі Українки. Сподобалось спілкуватися з міським головою, почути його плани щодо розвитку міста, побувати на прийомі громадян. Хоча до цього мені здавалось, що в мерії дуже офіційно, але тут по-людськи. Я б хотіла залишитися жити в Черкасах, адже у міста є перспективи на розвиток. У нас буде класне місто, будуть кращі умови для проживання.

Якби я була мером, я б підвищила культуру в місті: це привабить туристів.

Антон Лебьодкін, 15 років:


Навчається в гімназії №9.

Мрія: хоче щодня спілкуватися з цікавими людьми, мати власну справу.

У майбутньому бачить себе підприємцем у сфері ІТ-технологій.

Враження від мерії:

– Сподобалось на стажуванні, бо видно роботу. У мерії я вдруге. Міський голова – цікава особистість. Поділився своїми ідеями і дізнався про його плани. Його ідеї збігаються з моїми. Наприклад: для Черкас потрібні комунікації. Я цю думку поділяю.

Хотів би бути міським головою, адже подобається організовувати людей. У майбутньому місто бачу туристичним. Хочу жити в Черкасах.

реклама

Коментарі  

 
-2 #1 Василь 29.05.2012 16:46
останній точно буде клерком або чиновником
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100