реклама

реклама

Адвокат міського голови Черкас Анатолія Бондаренка Денис Ципін подав у Печерський суд міста Києва позовну заяву до президента України Володимира Зеленського про захист честі і гідності, ділової репутації.

Ципін

Нагадаємо, Зеленський під час своєї пресконференції заявив, що у Бондаренка – 19 кримінальних проваджень, і «з такими бандитам» він «за один стіл не сяде».

– Ось відповідь на це звинувачення, – сказав Ципін у своєму відеозверненні, демонструючи текст позову. – Наш справедливий непідкупний Печерський районний суд міста Києва розгляне позовну заяву і визначить, хто правий, а хто ні, і чи може президент України називати будь-кого в цій країні бандитом. Я вважаю, що це незаконно. Отож, побачимо. І побачимося з президентом України в суді.

Як видно з тексту позовної заяви, Бондаренко просить суд стягнути з Володимира Зеленського на свою користь моральну шкоду за приниження честі, гідності та ділової репутації в розмірі однієї гривні.

Як пояснив адвокат Ципін, «компенсацію» довелося просити тому, що Верховний Суд України, узагальнивши свою практику з питань честі, гідності і ділової репутації, дійшов висновку, що належним засобом захисту честі і гідності є відповідь на такі образи (а не заява в суд). До суду пропонується звертатися лише по грошове відшкодування. Суд у таких випадках призначає відшкодування в сумі 5-15 тисяч гривень.

– Якщо це якийсь слюсар з водокачки, то, можливо, для нього це великі гроші, 10 тисяч гривень. А для мера Черкас, і то, як спаплюжив його честь і гідність президент, це ніщо. Вся країна, можна сказати, замислюється над питанням, чи мер Черкас бандит чи ні? Зрозуміло, що ні. Але президент наш вважає по-іншому, – сказав адвокат Ципін.

Раніше Денис Ципін розмістив у ютюбі відеоролик «Захист честі та гідності гарант не гарантує!», у якому звинуватив президента України Володимира Зеленського в наклепі щодо свого клієнта Анатолія Бондаренка.

Позов

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+3 #2 Стрелки 28.05.2020 09:44
Цитую Ни стыда ни совести:
Судебных перспектив дело не имеет. Но ход по пиару правильный. Умные бандиты, всегда так поступали. Предварительно, конечно, хорошенько зачистив следы былого и убедившись в отсутствии на этом свете свидетелей, способных дать показания.

Такая категория, как вы их называете "Умные бандиты," не боятся правохранительн ых органов, их можно хоть на одном с трех уровней, но купить. Они боятся таких как они. И главный их враг - жадность.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 Ни стыда ни совести 27.05.2020 21:27
Судебных перспектив дело не имеет. Но ход по пиару правильный. Умные бандиты, всегда так поступали. Предварительно, конечно, хорошенько зачистив следы былого и убедившись в отсутствии на этом свете свидетелей, способных дать показания.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100