реклама
Sucurity Police

реклама

На думку голови Національної спілки журналістів України (НСЖУ) Олега Наливайка, найчастіше свобода слова порушується в областях. Так він прокоментував укладений список чиновників і політиків, що перешкоджають професійній діяльності співробітників ЗМІ. Про це інформує видання «Комерсант-Україна».

Нагадаємо, що вчора його оприлюднила НСЖУ.

Через часте порушення свободи слова в областях, велику частину списку – вісім з десяти позицій – займають представники місцевих органів влади. Так, наприклад, до нього потрапив голова Черкаської облдержадміністрації Сергій Тулуб за «жорстку і непрозору політику управління комунальними і державними ЗМІ».

– У 2011 році були звільнені редактори комунальних газет «Черкаський край» і «Нова доба», а в 2012 році – генеральний директор Черкаської обласної державної телерадіокомпанії, – пояснюють в НСЖУ.

Прес-секретар голови Черкаської ОДА Анна Турська називає рейтинг суб’єктивним.

– Кому, як не НСЖУ, знати, що голова ОДА не звільняє і не призначає голів комунальних ЗМІ. Це повноваження сесії облради, – підкреслила пані Турська. – Крім того, ОДА торік вийшла із співзасновників комунальних ЗМІ. Питання про призначення директора обласної ТРК вирішує Держкомтелерадіо.

Не дивлячись на звинувачення в необ’єктивності, голова НСЖУ вірить в ефективність обнародування таких списків.

– Наступного разу вони думатимуть, перш ніж, підписувати якесь розпорядження або піднімати телефонну слухавку, – сказав пан Наливайко.

Перший секретар НСЖУ Сергій Томіленко зазначив, що не варто пов’язувати появу черкаського губернатора Сергія Тулуба другий рік поспіль у антирейтингу «Ворогів преси» із чиїмось особистими антипатіями.

– Черкаська обласна організація НСЖУ, яку я очолюю, – коментує Сергій Томіленко, – постійно порушує питання втілення у регіоні жорсткої інформаційної політики, привертає увагу до порушення прав журналістів районних та обласних ЗМІ. Критика стилю роботи Сергія Тулуба з медіа постійно висвітлюється у місцевих та всеукраїнських виданнях. І тому ще у квітні, коли в НСЖУ з'явився проект антирейтингу, до нього, за рекомендацією київських медіаекспертів, однією з перших було включено кандидатуру саме черкаського губернатора.

Такий рейтинг НСЖУ публікує щорік останні п’ять років.

реклама

Коментарі  

 
+1 #4 Ivan1 06.06.2012 15:48
Преса - друг людей. Якщо ти ворог преси, значить ти ворог і людей!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #3 Правда ЧУВу 06.06.2012 15:08
А ви уважно прочитайте і побачите, що "там не так із коментарем"! А якщо ще й прочитаєте, за що визнали голову ОДА ворогом преси, то взагалі зрозумієте, що це не коментар. Це по-перше! А по-друге, чому на сайті ОДА нема не коментаря не спростування або якогось Відкритого листа? Є два варіанти: або , як сліпі котяти, не розуміють, що робити, або таки теж вважають ворогом...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #2 чув 06.06.2012 12:38
Цитую Правда:
"КОРОЛЯ ИГРАЕТ СВИТА" КАКОВА СВИТА, ТАКОВ И КОРОЛЬ! С ТАКОЙ ИНФОРМАЦИОННОЙ ПОЛИТИКОЙ (КОММЕНТАРИЙ ТОЛКОВЫЙ ДАЖЕ ДАТЬ НЕ МОГУТ) ОН СКОРО СТАНЕТ "КАДДАФИ ПРЕССЫ". И ЭТО БУДЕТ СПРАВЕДЛИВО!

так то воно так...але щось не можу побачити, що там не так з коментарем?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 Правда 06.06.2012 11:02
"КОРОЛЯ ИГРАЕТ СВИТА" КАКОВА СВИТА, ТАКОВ И КОРОЛЬ! С ТАКОЙ ИНФОРМАЦИОННОЙ ПОЛИТИКОЙ (КОММЕНТАРИЙ ТОЛКОВЫЙ ДАЖЕ ДАТЬ НЕ МОГУТ) ОН СКОРО СТАНЕТ "КАДДАФИ ПРЕССЫ". И ЭТО БУДЕТ СПРАВЕДЛИВО!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100