реклама
Sucurity Police

реклама

«Садиба Даховських» – унікальний палац ХІХ століття у Леськовому на Монастирищині – буде реставрована та збережена. На її базі буде створено найбільший за площею в Україні ландшафтно-парковий музей Історії українського війська.

858c75db0361f206abc6fe8287a7f8b3

Про це повідомив народний депутат України Антон Яценко.

Леськівський замок збудований у ХІХ столітті родиною польських поміщиків Даховських у стилі неоготики, який відтворює атмосферу доби Середньовіччя. Більше 15 років територія «Садиби Даховських» перебуває на балансі Міністерства оборони України і, на жаль, фактично ніяк не використовується. З кожним роком замок зазнає руйнувань.

Як зазначив нардеп, він разом із колегами по депутатському корпусу подав проєкт постанови №3581 від 03.06.2020 «Про Звернення Верховної Ради України до Кабінету Міністрів України щодо необхідності збереження унікального ландшафтно-архітектурного комплексу «Садиба Даховських» та створення на його базі державного ландшафтно-паркового музею Історії Українського Війська».

Учора на пленарному засіданні Верховної Ради України Яценко звернувся до спікера Дмитра Разумкова та народних депутатів щодо розгляду проєкту постанови №3581 в позачерговому порядку і без обговорення. 335 депутатів проголосували за згаданий проєкт постанови.

«Завдяки цьому ми зможемо зберегти та відродити унікальну пам’ятку архітектури XIX століття – «Садибу Даховських». А також створимо найбільший за площею в Україні ландшафтно-парковий музей Історії українського війська, – пише нардеп. – За допомогою існуючих музейних експонатів, історичної та сучасної військової техніки, озброєння буде відображено розвиток українського війська та армії від давніх часів до сьогодення. Таким чином, популяризуватиметься військова історія України та підвищуватиметься рівень військово-патріотичного виховання громадян».

Реалізація такого масштабного проєкту триватиме близько 3 років.

Фото з "Вікіпедії".

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100