реклама

реклама

Понад 80 підприємців, що проводять торгівлю сільгосппродукцією по вул. Пастерівській у м. Черкаси, благають про допомогу.

«Протягом місяця наш ринок лихоманить - люди не можуть нормально працювати і забезпечувати існування своїх родин. Причина – розгорнута проти нас кампанія, що ставить під загрозу нашу можливість працювати і годувати наші родини. До різних інстанцій міста, уже протягом місяця, надходять різноманітні скарги на порушення, які нібито тут відбуваються. Внаслідок цього, ми постійно переживаємо постійні перевірки різних інстанцій та різних комісій – які жодних порушень не виявляють. Також, протягом місяця нас систематично навідують молоді люди східної зовнішності, що проводять із продавцями  регулярні розмови - про необхідність перейти торгувати на нещодавно відкритий «Фермерський» ринок, натякаючи на силову можливість нашого «переселення», – йдеться у зверненні підприємців, продавців сільгосппродукції по вул. Пастерівській у м. Черкаси до голови облдержадміністрації (копія листа направлена міському голові Черкас).

Новий опотово-роздрібний ринок «Фермерський» губернатор Сергій Тулуб відкрив у Черкасах на початку квітня

Новий опотово-роздрібний ринок «Фермерський» губернатор Сергій Тулуб відкрив у Черкасах на початку квітня


Підприємці інформують, що працюють на цьому місці ось уже 8 років – офіційно, землю у оренду було виділено саме під торгові павільйони з продажу сільгосппродукції, на їх розташування є всі необхідні дозволи і погодження.

«Щоб облаштувати тут місце, де можна продавати продукти, свого часу звідси було вивезено 50 «камазів» сміття, територію заасфальтовано, підведено воду та каналізацію, поставлено металеві контейнери, зроблено майданчик для збору сміття та ізолятор для продукції, що не пройшла ветеринарно-санітарного контролю, є відеоспостереження та охорона. Сільгосппродукція, якою, переважно, і торгують на ринку, продається із мінімальною націнкою – тому це місце і користується попитом, сюди приїздять за покупками люди зі всього обласного центру. А ми маємо можливість не стояти на обліку у центрах зайнятості, а працювати», – пишуть підприємці.

«Місяць тому - 3 травня цього року - на нас надійшла перша скарга, адресована міському голові Черкас – про те, що «ринок знаходиться на магістральних трубопроводах тепло, водо та газопостачання, що ускладнює доступ до них відповідних комунальних служб міста….ринок не відповідає жодним санітарним вимогам….окремо хочемо сказати про якість дорожнього покриття, точніше, про його відсутність…»

Заява починається словами, які нас вкрай здивували – «Ми, жителі Черкас, що працюють на ринку по вул. Пастерівській»…Звісно, що такого звернення – із безглуздими звинуваченнями, проти себе самих, ми написати просто не могли. Людина, зазначена у скарзі головним заявником, дійсно, працює разом із нами, але ні сном, ні духом, про скаргу не знає. Зазначена адреса заявника – «вул. Смілянська, 144» - є адресою саме ринку «Фермерський».

Наступна скарга - від імені мешканців навколишніх приватних будинків - звинувачувала нас у антисанітарії, бродячих собаках на території, «скупченнях значної кількості людей сумнівної поведінки», навіть у тому, що мешканці нібито не можуть «нормально користуватися дорогами загального призначення, оскільки на них завжди велике скупчення пішоходів»…Це звернення було направлено на ім’я голови Черкаської ОДА, міського голови Черкас та начальника УМВС України у Черкаській області. Копію цього звернення було направлено також народному депутату Владиславу Лук’янову.

Як наслідок, ми пережили ряд перевірок: представників муніципальної інспекції та податкової інспекції, правоохоронних органів, ветеринарної служби та санепідстанції. Перевірками встановлено, що жодних порушень, викладених у скаргах, не виявлено – і це засвідчено відповідними актами. Мешканці, від імені яких нібито написано звернення, жодних претензій також не висловлювали.

Зараз, поряд із нашою територією, уже кілька тижнів чергує патруль ДАІ, який стежить, аби не під’їжджали вантажні авто – нам пояснили, що ділянку дороги біля нас будуть ремонтувати. Коли це станеться – невідомо, але через такий дивний збіг із ремонтом, сьогодні до нас не може під’їхати жодне завантажене продукцією для продажу авто. І нашим, і будь-яким іншим автомобілям доводиться об’їжджати вузькими перевулками приватного сектору, розташованого поряд.

Ще один нюанс – це раптове закриття ветеринарної лабораторії, що роками у нас працювала – нібито через відсутність системи опалення, хоча саме у такому режимі, опалювана електричними обігрівачами,  вона весь час тут і працювала.

Ми – не «стихійники», тож не розуміємо, чому - у той час, коли Президент України наголошує на недопустимості тиску з боку контролюючих органів на малий та середній бізнес - ми повинні переживати нові і нові перевірки, хоча попередні інспекції жодних порушень не виявляють. А неофіційні «інспекції» - у вигляді незнайомих молодиків, що погрожують нам «виселити битками» - у випадку, якщо зволікатимемо із переселенням на ринок «Фермерський», вказують на чиєсь настійливе бажання будь-що знищити місце, де ми роками працюємо, і поставити нас торгувати на околиці міста. Через ці погрози жінкам (а вони складають більшість продавців) стає погано із серцем, підвищується тиск…

Ми не віримо у чутки, що до цієї ненормальної ситуації якимось чином можуть мати причетність голова Черкаської ОДА Сергій Борисович Тулуб, серед численних заслуг якого – і відкриття нового «Фермерського» ринку, а також міський голова м. Черкаси Сергій Олегович Одарич…» – йдеться в заяві.

Щоб відстояти своє право нормально працювати, підприємці збираються завтра, 14 червня, об 11-00, на Соборній площі розпочати акцію протесту.

Інформація надана Черкаським прес-клубом реформ.


реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+7 #7 мармыза 14.06.2012 08:32
Почему заявители не озвучили имена истинных владельцев т.н. "рынок фермерский"?Не знают?Так нет же - знают.Любимые друззя Одарича - Казарян и Ткаченко.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #6 Юрій В. 13.06.2012 17:23
Я хоч і не ксенофоб, але таких людей "східної зовнішності" треба гнати в три шиї з України! Міграційна служба відпрацьовує чужі сценарії.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+18 #5 Постійний покупець 13.06.2012 15:09
Ринок на Пастерівській це єдине місце де можно придбати свіжі та не дорогі овочі.Всі люди які мешкають в прилеглих районах до ринку на ньому здійснюють свої купівлі ,серед яких багато пенсіонерів та молозабезпечени х осіб,яким продавці ринку завжди роблять знижки.Там працюють підприємці , робота яких не з легких.РУКИ ГЕТЬ ВІД НИХ ТА РИНКУ.НЕХАЙ ПІДПРИЄМЕЦЬ САМ ВИРІШУЄ ДЕ ЙОМУ ТОРГУВАТИ.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #4 Василь 13.06.2012 14:54
Спочатку риги забезпечують своїх земляків робочими місцями, а потім ПРиймають закон ПРо язик. Така тактика дала свої плоди ще під час захоплення Константинополю . Так що, шановні пацифісти, думайте. Толерантність вас загубить
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #3 Антон 13.06.2012 13:38
снимайте видео, выкладывайте на ютуб, прикладывайте к заявлению в прокуратуру
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #2 саша 13.06.2012 12:55
молоді люди східної зовнішності,
Ка....н обеспечил родственников рабочими местами?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+20 #1 Ню-ню 13.06.2012 12:33
В дусі часу - "па панятіям". А просить про допомогу йдуть до "смотрящєго" за "Фермерським"? Знову Головка і до цих пошлють? А в "мерії" нині - взагалі тиша, бо Одарич поїхав на відпочинок у Рассєю.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100