реклама

реклама

19 червня Черкаський окружний адміністративний суд відхилив позов про визнання незаконними дій управління ветеринарної медицини у м. Черкаси, що 5 квітня  своїм розпорядженням закрило ветеринарну лабораторію, що обслуговувала торгівельні павільйони по вул. Пастерівській. Представником відповідача  у суді офіційно виступила  юрист фірми «Надія», керівництво якої фігурує серед засновників ринку «Фермерський», із яким підприємці по вул. Пастерівській і пов’язують утиски  контролюючих органів. Про це інформує Черкаський прес-клуб реформ.


Як відомо, нещодавно підприємці, що здійснюють торгівлю сільгосппродукцією по вул. Пастерівській у Черкасах, провели акцію протесту біля Черкаської облдержадміністрації. Вони вимагали припинити тиск з боку контролюючих органів – саме так підприємці розцінюють череду перевірок, підґрунтям для яких стають не підкріплені реальними доказами скарги - за підписами людей, які стверджують, що цих скарг не писали. Метою перевірок, що проводяться без попереджень, одна за одною,  є намагання відшукати будь-які порушення, аби припинити  торгівлю по вул. Пастерівській та спонукати підприємців, які тут торгують, перейти торгувати на нововідкритий ринок «Фермерський» - переконані самі підприємці. З цією метою проводиться неофіційна агітація серед підприємців з боку невідомих осіб, з цією ж метою до контролюючих органів направляються безпідставні скарги, перевірки за якими не знаходять порушень, проте підприємці не можуть спокійно працювати.

- Ветеринарна лабораторія була нам потрібна передовсім для споживачів ринку - аби люди могли впевнитися, що купують продукти належної якості. Ми відкрили цю лабораторію, витративши на її облаштування до 50 тисяч гривень і створивши (окрім 80 місць для підприємців ринку) два робочих місця для дежслужбовців. Лабораторія отримала свідоцтво про її атестацію  від МінАПК та Державного комітету ветмедицини. І ми не розуміємо, чому лабораторія,  що працювала без централізованого  опалення два роки, раптом має бути закрита саме із формулюванням про його відсутність, - зазначає підприємець Олександр Островський. – Ми збираємось звернутись із апеляцією і до кінця будемо відстоювати права підприємців та людей, для яких ми працюємо.

Нещодавно навколо ринку по вул. Пастерівській було відремонтовано під’їздні дороги – одну із яких заасфальтувало місто, іншу відремонтували самі підприємці. Проте, встановлені тут із середини травня заборонні дорожні знаки досі не знято – авто підприємців та їх покупців, як і раніше, не мають жодної можливості під’їхати до ринку.  Хоча офіційно обмеження вводились із формулюванням про ремонт, знаки продовжують стояти, а патруль ДАІ – «ловити» неслухняних водіїв, що пробують під’їхати до ринку. З цього приводу підприємці також планують скаржитися до органів влади.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+7 #1 Николай 25.06.2012 09:11
Люди боритесь!!!!!, потомушто власть против вас!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100