реклама
Sucurity Police

реклама

Депутати Корсунської міської ради на нещодавній сесії підтримали вимогу опозиційних фракцій і звернулись до своїх колег у Верховній Раді з вимогою схаменутись і не нищити державну мову. Про це інформує сайт «Про головне».

«5 червня 2012 року Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект «Про засади мовної політики» як такий, що суперечить основним принципам Конституції України та рішенню Конституційного Суду України №10-рп/99 від 14 грудня 1999 ро-ку, якими закріплено статус української мови як єдиної державної, — наголошують корсунські народні обранці. - Законопроект «Про засади мовної політики» вводить у правове поле поняття «регіональна мова», «мовна група», «мовна меншина», «регіональна мовна група». Визначені Основним законом засади державної мовної політики, таким чином, піддаються кардинальній ревізії. Тому ми, депутати Корсунь-Шевченківської міської ради, звертаємося до вас з вимогою схаменутись, відчути свою відповідальність перед майбутніми поколіннями і світовим українством, стати на захист української держави, її мови і єдності, і відхилити законопроект, не допустивши його прийняття».

За відповідне звернення в поіменному режимі проголосувало 25 депутатів із 26 присутніх.

Нагадаємо, що депутати Канівської міської ради не підтримали запропоноване опозицією звернення. В кулуарах вони пояснили, що мають з цього приводу жорстку вказівку від обласного керівництва Партії регіонів. Саме тому нібито міський голова Канева регіонал Віктор Ніколенко, який має тверду національну позицію, навмисне вийшов із сесійної зали, щоб не брати участі у голосуванні. Проти проголосувати не піднімалась рука, а за — не можна.

На сесії Черкаської міської ради фракція «Батьківщини» аж двічі намагалась поставити на розгляд «мовне питання», одначе провладна більшість Партії регіонів обидва рази його «провалювала».

При цьому голова Черкаської ОДА Сергій Тулуб, він же голова обласної організації Партії регіонів, публічно заявив, що не бачить нагальної потреби у введенні другої державної мови. Цікаво, чи проголосує він за відповідне звернення опозиції на сесії обласної ради, яка запланована на 26 червня?

реклама

Коментарі  

 
0 #1 Василь 18.06.2012 09:47
Хочеться почути щось подібне і від тальнівських депутатів. Але сумніваюся, сильно там вже багато старих п******нів совків
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100