реклама
Sucurity Police

реклама

На навчання – стоячи і в переповненому автобусі. Так щодня до Медведівської школи, що на Чигиринщині, добирається сотня дітей. Про це розповів тато однієї з учениць Назар Лавріненко, пише Суспільне.

084e9385874ef575

Зі слів чоловіка, він хвилюється за безпеку доньки, тому що хоча усі в масках, карантинних обмежень не дотримуються. Замість 21 пасажира, як це передбачено постановою Міністерства охорони здоров’я, у шкільному автобусі перевозять 46 дітей.

"Коли ти заходиш, то там уже весь автобус дуже забитий. Дуже. Там не проштовхнуться майже", – розповіла п’ятикласниця Софія.

З Івківців о 08-й її та ще одну ученицю забирає шкільний автобус. Однак він під’їжджає уже переповнений. Тож до школи Софія їде навстоячки, а це 10 кілометрів, – розповів тато дівчинки Назар Лавріненко. У такій тисняві, на думку чоловіка, від коронавірусу не врятує жодна маска:

"Привозиш сюди дитину, а автобус забитий як консервна банка, виникає питання «чому так?».

6373ed62e2ba9b8f

За постановою Міністерства охорони здоров’я зараз кількість дітей в автобусі не може бути більшою, ніж місць для сидіння.

За словами директорки Ірини Казначей, вранці до Медведівської школи їздить близько 46-ти учнів, і це – порушення. Однак зробити нічого не можуть, тому що замість трьох автобусів, мають лише два. Придбати ще один мали за держпрограмою:

"Автобус новий ми не отримали, ні коли ми були у складі Чигиринського району, ні коли стали у ОТГ Медведівській. Це перенаповнення автобуса спричиняє те, що ми наражаємо дітей на небезпеку. Це дійсно небезпека велика".

До школи, зі слів директорки, підвозять 100 дітей з п'яти населених пунктів. Частина з них проживає у Медведівській ОТГ. Є діти і з сусідньої Чигиринської громади, зазначила директорка. Тому вважає, що придбати автобус мають спільно. Керівник Чигиринської громади Віктор Харченко та Медведівської Олексій Лавріненко від коментарів відмовилися, аргументуючи це тим, що вони на виїзній нараді.

Зі слів очільниці обласного управління освіти Ольги Чепкої, це питання і громада, і школа мали вирішити до початку навчального року. Автобус могли б придбати за державною програмою. Але для цього половину суми має спрямувати Медведівська ОТГ, та грошей на автобус не дає. Нині відповідальність за безпеку дітей на очільнику громади.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100