реклама

реклама

У проєкт Держбюджету 2021 року закладено понад 3 млрд грн на закупівлю 100 нових вагонів для «Укрзалізниці». 90 із них планується використати для заміни шести составів, які працюють на маршрутах Маріуполь-Львів і Лисичанськ-Ужгород, а решта піде на формування двох составів по 5 вагонів для денного потягу, що зв’яже Харків, Полтаву, Черкаси, Білу Церкву, Вінницю, Хмельницький, Тернопіль і Львів.

Елефант  

– Це дозволить забезпечити зв’язок між цими обласними центрами, а також, по-суті, відкрити Україну для жителів Черкас, які сьогодні дуже сильно обмежені в можливостях використання залізничного транспорту із вокзалу обласного центру, – сказав у коментарі проєкту «Залізні магістралі» заступник міністра фінансів України Олександр Кава.

Карта

Ще понад 1 млрд грн у Держбюджеті передбачено для модернізації інфраструктури залізниці.

Інтерсіті_

Зокрема, в програму включено фінансування запуску швидкісного електропотягу із Черкас до Києва, а також електрифікацію 30 км залізниці від ст. Черкаси до ст. ім. Шевченка і відновлення дільниці, яка напряму пов’яже перегін Цвіткове – Сміла, що дозволить потягу не змінювати напрямок руху по станції ім. Шевченка.

Перегон

– Проєкт передбачає електрифікацію залізниці від станції імені Тараса Шевченка до міста Черкаси, в якому живе близько 300 тисяч осіб, – зазначив Олександр Кава. – Цей проєкт дозволить запустити швидкісні потяги «Інтерсіті» на маршруті Київ-Черкаси з орієнтовним часом ходу 2 години 45 хвилин. На цьому маршруті оптимально буде запустити двоповерхові потяги Škoda «City Elefant» EJ 675, які зараз простоюють в депо в очікуванні капітального ремонту.

Нагадаємо, відучора запустили новий дизель-потяг з Черкас до станції імені Шевченка.


реклама

Коментарі  

 
+6 #5 Михайло 24.09.2020 14:48
Аеропорт працює, річпорт працює, ще й будуть Черкаси вузловою станцією?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #4 Dzen 24.09.2020 10:05
Не только аэропорт заработал а и в киев теперь на мотодрезине за 40 минут за 23 грн будем попадать вот заживём .Не президент а сказочник....Только вот курс доллара поймают определяться и всё будет гуд супер гуд!Народ не зря вон говорит всё будет 36.6 это оказывается про курс было от врагов народа
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #3 Вася Пупкієн 24.09.2020 09:54
чому на мові окупанта? :-x
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #2 Сосновий BEER 24.09.2020 09:47
І в чому тут вбачаються наступні (майбутні) заслуги власника UKRAVITу ?
Це питання випливає з вчорашньої вечерньої заяви про спільні командні зусилля «слуг», в досягненнях по запуску нового дизеля на ст.Шевченко, якого раніше зняли з експресу в аеропорт Бориспіль, бо він там не рентабельний,- впав пасажиропотік в карантин. І , виявляється , тут заслуга Скічка і інших посадовців і видатних бізнесменів...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #1 ЮЗР 24.09.2020 08:24
Пиарщики хреновые 8) Аэропорт тоже уже "заработал" как обещал Зеленушка
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100