реклама

реклама

Принципова відмінність нинішніх виборів полягає в тому, що опозиційні кандидати демонструють у своїй агітаційній роботі свою належність до опозиції, тоді як кандидати від влади намагаються не демонструвати власної причетності до влади. Про це в коментарі газеті «День» заявив експерт дослідного аналітичного центру «Енігма» Юрій Сас.

«Судячи з усього, в такому ключі агітаційна кампанія кандидатів у депутати й відбуватиметься в Черкаській області. Партія влади намагається у своїй агітаційній роботі використовувати бюджетний, соціальний ресурс, і те, що органи влади мають робити відповідно до своїх функціональних обов'язків, ставиться в заслугу Партії регіонів, — такою є тенденція інформаційної агітаційної роботи. Щодо опозиції, то акцент іде лише на ключові моменти типу наявності політичного переслідування лідерів опозиції. Якоїсь конкретної соціальної програми в опозиції, судячи з усього, немає, тому в агітації вони цього не застосовують», - пояснив Юрій Сас.

Також експерт вважає, що виборця сприймають як суб'єкта, від якого треба за будь-яку ціну видобути голос.

«При цьому розрахунок іде на те, що виборці продажні (на жаль, частково так воно і є), що вони не мають політичної пам'яті, не пам'ятають про міжпартійні переходи того чи іншого кандидата, а коли й беруть їх до уваги, то лише як другорядний чинник. Якщо опозиція розраховує, що її підтримають лише тому, що вона опозиція (що теж є недооцінюванням нашого виборця та відсутністю бажання запропонувати йому щось цікаве в плані якихось ідей і ключових повідомлень), то влада взагалі все зводить до того, що виборець — це споживач певних соціальних благ, послуг, матеріальних благ. І так само кандидати умовно незалежні, мажоритарники теж усе зводять до того, що виборець — це споживач певних інформаційних продуктів, певних соціальних благ та матеріальних речей, і навколо цього все будується», - підсумував Юрій Сас.

реклама

Коментарі  

 
-3 #2 Василь 23.06.2012 13:40
продажність черкаського виборця особливо ціниться голубою властью. Викорінити її можна тільки запровадивши кріпацтво
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 О.ЧУПРИНА 23.06.2012 12:45
Шановні СПІВВІТЧИЗНИКИ! Чи не здається вам,що ми перетворилися в погано стріляючих біатлоністів. Що не постріл то мимо,а потім ЗНОВУ і ЗНОВУ біжимо штрафне коло.Ось і зараз говоримо про "владу" та "опозицію". Незалежно від того хто з них переможе,ми знову побіжимо по колу і кінця цьому не буде. Не буде якщо ми не зрозуміємо,що потрібно їх більше не запрошувати до нас на службу,подякува ти і відпустити з миром. Надію для України бачу в політичній партії "УДАР" Віталія Кличка. Давайте всією громадою підтримаємо легендарного українця та створену ним політичну силу. Зустрічаючись я бачив як горять у нього очі. Я ЙОМУ ВІРЮ!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100