реклама

реклама

Якщо жителька України завагітніла і отримала позитивний тест на коронавірус, їй потрібно заздалегідь готуватися до пологів і обговорювати це з сімейним лікарем і гінекологом-акушером. Тобто в день пологів їй і її рідним потрібно чітко уявляти алгоритм дій, щоб не повторилася історія, яка сталася в Черкасах, де жінка народжувала під будівлею лікарні.

Без імені

Про це в коментарі виданню «ГолосUA» сказав заслужений лікар України Даніель Карабаєв.

«Напевно, її сім'я, якщо знала, що у вагітної діагноз коронавірус, повинна була з'ясувати наперед, як правильно діяти в день пологів. Я вважаю, нормально підготуватися до пологів можна навіть в умовах коронавірусу: майбутні батьки зустрічаються або зі своїм акушером-гінекологом, який буде приймати пологи, а до того виходять на цього фахівця через свою жіночу консультацію, або через сімейного лікаря. На мій погляд, у них було достатньо часу, щоб цю проблему розв’язати. А вони пустили її на самоплив, а потім сталася ця ситуація. І оскільки ніхто не чекав цю породіллю на прийом, її не привезено на швидкій допомозі, то медикам треба було підготуватися, одягнутися в захисний одяг. Вони не були готові до прийому таких пацієнтів, і їх насправді не попереджали, що сьогодні виникне екстрена ситуація з породіллею, інфікованою коронавірусом», – каже лікар.

Даніель Карабаев також зазначив, що місцевій владі, акушерам-гінекологам і сімейним лікарям в умовах епідемії коронавірусу потрібно краще інформувати своїх пацієнтів про те, як діяти в таких ситуаціях.

«Моя суб'єктивна думка така: скандальна історія з породіллею в Черкасах – це результат в цілому поганої роботи місцевої влади, яка не змогла детально інформувати населення про подібні випадки і про алгоритм дій в таких випадках. Також це недостатня робота акушерів-гінекологів на місцях, які спостерігали цю вагітну і повинні були їй сказати, як діяти в день пологів. Це недостатня робота сімейного лікаря, який повинен був знати, хто на його ділянці скоро народить, і, як на мене, це халатне ставлення до питання з боку самої вагітної і її сім'ї», – сказав заслужений лікар України.

Нагадаємо, в Черкасах жінка народила під дверима лікарні: її не пустили в будівлю через COVID-19.

реклама

Коментарі  

 
0 #5 Віктор 26.11.2020 00:59
Кругова порука як завжди,винні усі крім лікарів поаплодуйте ще таким лікарям які кидають людей помирати,як завжди справа заманеться і нікого не покарають,дякує мо МОЗ за турботу.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #4 Альона 23.11.2020 17:32
Алгоритм?А де ж людяність і адекватність лікарів? Ймовірність зараження короною страшніша,ніж ймовірність загибелі матері і дитини під зачиненими дверима пологового?У чому вина вагітної і її родини- вони домовлялись із лікарем-акушером заздалегідь.А ви знаєте,що швидка у Черкасах зазначає,що на планові пологи вони не доставляють породіллю,а лише при невідкладних станах,як, наприклад,крово теча?Медики забули що таке відповідальніст ь і людяність!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #3 Гражданин 22.11.2020 16:54
В экстренной ситуации система здравоохранения оказалась не готовой должным образом среагировать. Вот и всё, что можно констатировать.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #2 Анна 22.11.2020 15:30
А можливо за 10 місяців карантину можна було продумати алгоритм дій в разі виникнення екстреної ситуації, а не спихати вину на всіх, лише не на МОЗ? Скільки часу одягалися лікарі, якщо жінка вже народила? Невже на всю лікарню не знайшлося коридора(не кажу вже про палату, хоча, думаю, вона повинна була б бути), щоб жінка не народжувала на вулиці? І таких питань багато....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #1 Анна 22.11.2020 14:49
Всі винні, але не лікарі лікарні, які так старанно! готувалися до прийому хворої породіллі поки та народжувала. Невже на цілу лікарню не знайшлося місця ( не кажу про палату), щоб жінка народжувала не на вулиці? Невже за 9 місяців карантину МОЗ не надала алгоритм дій в екстремальних умовах?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100