реклама

реклама

Сьогодні, 16 січня, пішов із життя відомий черкаський культурний діяч, заслужений працівник культури України, багаторічний керівник обласної філармонії Антанас Петраускас.

Antanas

Про це повідомляють у філармонії.

Антанас Аугустинович народився 4 грудня 1939 року в Литві, в с. Гинтаутай Рамигальського району. У його батьківській родині завжди панувала атмосфера любові до музики:  тато співав і грав на багатьох музичних інструментах. Після призову в армію юнак служив у танковому полку в Черкасах. Демобілізувавшись, він залишився жити в нашому обласному центрі, де розпочав свій творчий шлях в художній самодіяльності та згодом був призначений  на посаду завклуба Черкаського м'ясокомбінату. Згодом, закінчивши Ленінградський інститут культури, в 1972 р. став керівником Черкаського міського будинку культури. У 1975 році молодий перспективний керівник очолив відділ культури Черкаського району.

1982 року Антанаса Аугустиновича було призначено на посаду директора Черкаської обласної філармонії, де за його сприяння з’явилися ансамбль «Росава», солісти Раїса Кириченко, Ольга Павловська та інші, тріо бандуристок «Вербена», камерний оркестр. Антанас Аугустинович, який очолював заклад до 2012 року, до останнього віддавав себе служінню мистецтву Черкащини.

«Якби не литовець Антанас Петраускас, ні про яку українську пісню у Черкасах у 80-ті не могло бути й мови», - таке переконання висловив черкаський журналіст Володимир Безуглий у статті про Антанаса Аугустиновича, опублікованій у  газеті «Нова доба» 14 грудня 1999 року...

Колектив філармонії висловлює щирі співчуття рідним і близьким померлого.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100