реклама

реклама

Генеральний директор Укроборонпрому Юрій Гусєв відвідав з робочим візитом Державне підприємство "Науково-виробничий комплекс "Фотоприлад" (м. Черкаси), яке входить до складу Концерну. Тут виробляють унікальні прилади спеціального призначення для систем керування вогнем бойової  техніки.

1

Юрій Гусєв разом із першим заступником генерального директора Концерну Романом Бондарем ознайомилися з роботою складального, оптичного та механічного виробництва, випробувальної станції та центрального конструкторського бюро "Сокіл".

На зустрічі було поінформовано, що протягом шести років «Фотоприлад» вчасно виплачує заробітну платню (середня становить 10 тис. 600 грн) та здійснює внески до державного бюджету.

3

Також керівництво підприємства наголосило, що середній вік робітників становить 54,5 року, тому вкрай потрібні нові кадри, зокрема, працівники вузького фаху.

Підприємство постійно співпрацює з Черкаським державним технологічним університетом (ЧДТУ) і Черкаським політехнічним технікумом і має намір залучати на практику студентів НТУУ "Київська політехніка" та НУ "Львівська політехніка".

Для зацікавлення молодих фахівців і тих працівників, для яких це перше робоче місце, згідно з чинним Колективним договором, передбачено доплату – 50% від посадового окладу протягом трьох років.

Керівництво науково-виробничого комплексу вважає, що покращити ситуацію з кадрами може системна робота щодо підвищення престижу робітничих професій, спільні освітні та мотиваційні програми держави та підприємств.

Очільник підприємства Григорій Корево зазначив, що через пандемію скоротилися обсяги реалізації та відвантаження продукції, але на "Фотоприладі" готові в будь-який момент повністю відновити постачання, оскільки чимало виробів і комплектуючих вже готові.

"Ми розглянули виробничу стратегію та ознайомилися з продукцією заводу. Без сумнівів, підприємство має великий потенціал для подальшого розвитку. З керівництвом підприємства обговорено поточні виклики та проблеми. У найкоротші терміни ми сфокусуємося на співпраці з Міністерством оборони України та посилимо координацію зі спецекспортерами", – зазначив очільник Концерну Юрій Гусєв.

2

Юрій Гусєв поставив завдання керівництву науково-виробничого комплексу щодо якісного реформування згідно з планом корпоратизації Концерну та активно працювати над прискоренням імпортозаміщення.

Водночас низка процесів на підприємстві вже повністю замкнена. Наприклад, «Фотоприлад» забезпечує себе продукцією ливарництва, механічними та оптичними виробами. На підприємстві триває модернізація, туди надходить сучасне обладнання, розробляються нові програми та технологічні процеси. Низка придбаного обладнання та випробувальної апаратури здатна забезпечити якість продукції відповідно до стандартів НАТО.

"Ми пишаємося тим, що комплекс "Оболонь-КПСВ" (комбінований прилад спостереження та вимірювання), розроблений колективом ЦКБ "Сокіл", отримав Диплом І-го ступеня на загальноукраїнському конкурсі "Кращий винахід 2020 року" в номінації "Бронетанкова техніка та озброєння", який проводив Центральний науково-дослідний інститут ЗСУ", – розповів генеральний директор підприємства Григорій Корево.

IMG-688c1952d6377677141e3b45a8e0046e-V

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-1 #4 урюк 26.01.2021 10:31
Цитую Падрубий:
перспективы нет, потому совковый завод нужно срочно декоммунизирова ть, сначала до фундамента, а потом и фундамент выкопать.

Цитую Падрубий:
перспективы нет, потому совковый завод нужно срочно декоммунизирова ть, сначала до фундамента, а потом и фундамент выкопать.

І побудувати там БАГАТОПОВЕРХІВК У або ТРЦ, як символ епохи недолугих керманичів. :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-6 #3 Леон 26.01.2021 08:03
Яка печатка такий і конкурс!
А завод вже не підняти!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #2 Петро 25.01.2021 19:42
Не вірю !!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #1 Падрубий 25.01.2021 19:18
перспективы нет, потому совковый завод нужно срочно декоммунизирова ть, сначала до фундамента, а потом и фундамент выкопать.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100