реклама

реклама

Голову громадської організації “Золотоніська спілка учасників АТО і волонтерів» Леся Шкурко добре знають на Черкащині. Донька бійця УПА, волонтер, мама воїна АТО, нагороджена відзнакою Президента України “За гуманітарну участь в АТО” – її життя – приклад служіння людям і Україні.

443

- Ми створили спілку 2015 року. На відміну від наших колег в інших районах області, без проблем одержали приміщення, - розповіла вона.- Нам пощастило на міського голову. Віталій Войцехівський завжди і без зайвих питань підтримує усі наші ініціативи, будь-які прохання у будь-який час вирішуються швидко та оперативно.  Допомогають нам і місцеві підприємці. Усі необхідні будматеріали для ремонту приміщення  надали Сергій Мозговий, Людмила Слюсар, Андрій Романенко, Сергій Юрківський ,Наталія Зеленська. Взагалі у Золотоноші підприємці особливі. Люди, котрі ніколи і ні в чому не відмовлять колишнім воїнам. Варто було якось лишень натякнути, що ми готуємо свято, наша база відразу ж поповнилась продукцією Маслоробного комбінату. За приготування каші відразу взялися наші друзі – Ілона Каптановська, Віталіна Полях-Іващенко, Вікторія Добровольська. Наші спортсмени, а ми часто беремо участь у змаганнях з міні-футболу, повністю забезпеченні інвентарем. Цю місію на себе взяв Володимир Магайський. Бо разом ми-сила.

Леся Шкурко зуміла за п’ять років об’єднати в спілці людей з різними характерами, вподобаннями, проблемами. Але  всі вони, і волонтери Володимир та Тетяна Мірошники, Олександр Капленков, Олександр Тітов, Наталія Гришнікова, Лідія Брежко, Оксана Фесенко, Світлана Шарапа, Ігор та Інна Баралеї, Сергій Скляр,  Сергій Фесенко, Володимир Савельєв, Віктор Урсол, Ігор Гордієнко та багато інших ветеранів і волонтерів завжди, за першим сигналом, готові негайно зібратися і вирішити якесь нагальне питання. Чи добитися виділення земельних ділянок, чи поклопотатися про нагороди воїнам АТО, чи організувати посадку дерев або спортивні змагання. Це люди, каже вона, з якими не соромно жити в одній країні.

Іван ЧЕРНЕЦЬКИЙ

На знімку: активісти Золотоніської спілки учасників АТО І волонтерів

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100