реклама

реклама

Відомий черкаський поет, педагог, багаторічний коректор редакцій черкаських ЗМІ, який тривалий час відточував правильність мови черкаських журналістів і став учителем багатьох із них, Валерій Маснюк видав четверту частину збірки своїх веселих віршиків про чистоту мови «Вузлики на пам’ять».

4

Нову книжку Валерій Левкович презентував сьогодні в обласній науковій бібліотеці імені Тараса Шевченка.

– Моя мета – проста і зрозуміла: очищення і утвердження української державної мови, прагнення повернути їй колишню красу та звабливість, – сказав Валерій Маснюк у коментарі «Прочерку». – У роботі над «Вузликами» постійно звертаюся до літературного доробку українських письменників, особливо Максима Рильського, до словників, передусім Святослава Караванського.

На запитання, чи легко пишеться добірка віршованих порад від мовознавця Маснюка, Валерій Левкович відповів, що по-різному. Буває, напишеться легко і відразу, а буває, доводиться по довгу працювати, відбираючи найкращі слова і рими.

На презентацію нової книжки, яку за сприяння обласної ради і мецената Ярослава Коваленка видано у видавництві Юлії Чабаненко, прийшли друзі, близькі люди, шанувальники праць Валерія Маснюка. А бард Василь Верман виконав авторські пісні на патріотичну тематику.

1

2

3

5   

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100