реклама
Sucurity Police

реклама

Села Бирлівка, Кочержинці, Будки на Черкащині не дозволяють встановлювати в себе вишки мобільних операторів. Місцеві громади проти, бо вважають це шкідливим для здоров'я.

unnamed

Окрім того, не дають згоду на вишку Черкаський обласний краєзнавчий музей та Шевченківський національний заповідник у Каневі.

Про це повідомив керівник напрямку розвитку мобільного інтернету Міністерства цифрової трансформації Станіслав Прибитько під час зустрічі з черкаськими журналістами в рамках проєкту, організованого українським кризовим медіацентром.

За словами пана Станіслава, в цілому міністерство нове, сучасне й одна з його цілей – щоб 95 відсотків України було покрито інтернетом 4G до 2024 року.

З жовтня торік у Черкаській області почалося будівництво базових станцій для підсилення роботи інтернету і для кращого покриття. Що ж до вишок мобільних операторів, то будівництво щогли займає 2 місяці, а 8 місяців вже витрачається на оформлення та дозволи, тобто на бюрократію.

Однак Станіслав Прибитько повторився, що є випадки, коли громади чи заклади не бажають встановлювати вишку, жертвуючи якістю зв'язку, але вважаючи, що це безпечніше для життя або маючи інші аргументи.

162307171_218452106689598_2973216407024284096_n

Щодо безпечності вишок мобільного зв'язку пан Станіслав зауважив, що були консультації і з Міністерством охорони здоров'я і базовими організаціями, які досліджують електромагнітне випромінювання, рекомендації діють ще з 1998 року. Йдеться про силу випромінювання, і з того часу норми безпечності, визначені дослідженнями, не змінювалися. Усі ці норми дотримані при будівництві станцій і наукового підтвердження щодо шкідливого впливу на серце, легені тощо. Тож мобільне обладнання є безпечним.

Також Мінцифра розподіляє субвенції для підключення соціальних об'єктів (мається на увазі бібліотеки, ФАПи тощо) в ОТГ до фіксованого інтернету. Тому Станіслав Прибитько закликав голів громад зважати на це та подавати заявки.

реклама

Коментарі  

 
+3 #5 Босс 20.03.2021 07:19
Жерти маргаринові продукти, генетично модифіковану крохмальну ковбасу, нашпиговані антибіотиками яйця і курятину, мальтадекстрино ві цукерки, їздити на екскурсії до Чорнобилю і т.д. - то це не шкодить здоров'ю, а вишки? "...мабудь шкодять..." І так у нас скрізь. Якась маячня комусь в голову дзьобне - і пішла всенародна істерика.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #4 Арчер 19.03.2021 19:57
Якщо так, то нехай відмовляються від використання мобільних взагалі. Бо є один тонкий нюанс: чим далі телефон знаходиться від базової станції, тим сильніше від нього випромінювання, тому що сигналу від пристрою доводиться покривати більшу відстань.І відповідно більшу "дозу" випромінювання отримує користувач від свого ж мобільного. Але це не точно :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #3 Зінченко 19.03.2021 12:39
Цитую Медик:
Бо да, вишки шкодять !!!! Почитайте медиків

давайте будемо потихеньку відмовлятися від мобільного зв'язку і інтернету- можливо здоровіші будемо..........
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-6 #2 Черкасчанин 19.03.2021 11:52
Зачем нашей стране прогресс и технологии?Лучше как в россии пусть церкви строят.Так понятнее нариду .И для здоровья как от Тальновской :lol: :lol: :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #1 Медик 19.03.2021 10:42
Бо да, вишки шкодять !!!! Почитайте медиків
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100