реклама

реклама

У Черкасах пошкодили меморіальний комплекс «воїнам-інтернаціоналістам», що знаходиться на бульварі Шевченка. Зараз слідчі розглядають кримінальне провадження, повідомляють у поліції Черкащини.

WhatsApp Image 2021-03-23 at 09.25.02 (1)

Учора до Черкаського районного управління поліції ГУНП в Черкаській області близько 12-ої години надійшло повідомлення від місцевого жителя про те, що невідомі особи облили червоною фарбою частину меморіального комплексу «воїнам-інтернаціоналістам», присвячену радянським солдатам, які брали участь у «чехословацьких подіях» 1968 року.

За фактом осквернення пам'ятника слідчі Черкаського відділу поліції розпочали досудове розслідування за ч. 2 ст. 297 КК України (осквернення або руйнування братської могили чи могили Невідомого солдата, пам’ятника, спорудженого в пам’ять тих, хто боровся проти нацизму в роки Другої світової війни - радянських воїнів-визволителів, учасників партизанського руху, підпільників, жертв нацистських переслідувань, воїнів-інтернаціоналістів та миротворців, а також осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації або іншої держави, визнаної Верховною Радою України агресором, учасників Революції Гідності, борців за незалежність України у XX столітті).

Покарання за цією статтею передбачає обмеження волі терміном від трьох до п’яти років або позбавлення волі на той самий термін.

У рамках кримінального провадження поліцейські встановлюють осіб, причетних до злочину.

Нагадаємо, в 2019 році згаданий пам’ятний знак облила червоною фарбою черкаська громадська діячка і мистецтвознавець Наталя Вернидуб. У відповідь невідомі облили фарбою двері її помешкання.

WhatsApp Image 2021-03-23 at 09.25.02

реклама

Коментарі  

 
+3 #5 Чех 24.03.2021 00:52
Взагалі пам'ятник афганцям, з конкретними іменами земляків, які воювали і віддали на війні найцінніше - життя. До яких, як завжди "примазали" безіменних радянських карателів 1968 року. Хто конкретно загинув з Черкаської області у Чехії і за яких обставин не ясно. Чехи в 45 році військових червоної армії спочатку вважали визволителями, а 68 році - загарбниками. Взагалі і плитку поклали на площі Слави в кольорах колорадської лєнточки.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #4 Василь 23.03.2021 20:50
Ох і наслідки можуть бути, якщо ветерани самі знайдуть «виновников торжества»....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #3 черный властелин 23.03.2021 19:54
Сволонтеры?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #2 Andrew 23.03.2021 16:59
Спочатку здивувався, невже в ККУ можуть будуть такі терміни як "радянські воїни визволителі або воїни інтернаціоналіс ти. І ті, і інші - по суті окупанти. Заглянув у ККУ. І точно - ні.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #1 SMS 23.03.2021 14:41
може знов ота хвороблива тітка?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100