реклама

реклама

Як повідомляють у Черкаському обласному Центрі туризму, краєзнавства і екскурсій учнівської молоді Черкаської обласної ради, ними спільно з Українським державним центром національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді, Черкаським національним університетом імені Богдана Хмельницького була проведена VI Всеукраїнська історико-краєзнавча конференція «Державотворчі процеси в Україні: через віки у ХХІ століття».

конференцiя_1

Цьогорічна конференція стала найбільшою за кількістю учасників: 300 представників з 23 регіонів України надіслали власні дослідження.

конфер 3_0

Учасників конференції вітали Олександра Фігура – в. о. директора обласного Центру туризму, краєзнавства і екскурсій учнівської молоді Черкаської обласної ради; Валерій Данилевський – начальник Управління освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації; Сергій Неділько – директор Українського державного центру національно-патріотичного виховання, краєзнавства та туризму учнівської молоді Міністерства освіти і науки України та Сергій Корновенко – проректор з наукової, інноваційної та міжнародної діяльності Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького, доктор історичних наук, професор.

конфер4

конфер5  

Цікавим продовженням конференції стало пленарне засідання, на якому були представлені актуальні на сьогодні теми: «Історична політика російських окупантів на території ОРДЛО», яку висвітлив Віталій Масненко – завідувач кафедри історії України, доктор історичних наук, професор національного університету ім. Б.Хмельницького, а також «Жіночі обличчя Черкаського краю», з якою присутніх ознайомив Анатолій Чабан – доктор історичних наук, професор Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького, дійсний член української академії історичних наук.

Далі робота конференції продовжилася в 4 секціях:

1. Державотворчі процеси на території сучасної України від найдавніших часів до наших днів. Особливості боротьби українців проти поневолення і національно-визвольні рухи.

2. Історичні постаті в процесі державотворення на українських землях, їх роль і місце у боротьбі за звільнення народу від гніту та зовнішніх посягань, внесок у формування основ державності.

3. Культура як духовна складова пошуку шляхів само ідентифікації українського народу, становлення та розвитку державності на українських землях: зміст, форми та засоби духовної і матеріальної культури.

4. Історико-краєзнавчі та природні туристсько-рекреаційні об’єкти України, пов’язані з подіями державотворення та історичними постатями.

Всього під час роботи секцій було представлено 87 досліджень юних пошуковців з усіх куточків України.

Організатори конференції дякують юним науковцям та їхнім керівникам за участь в цьому престижному заході та сподіваються, що і наступного року молодь активно відгукнеться на дослідження історичних джерел, пов’язаних з процесами державотворення України.

Виконавчий апарат обласної ради

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100