реклама

реклама

Історичний об’єкт за адресою Байди Вишневецького, 2 занесено до Державного реєстру нерухомих пам’яток України. Про це інформують в управлінні культури та охорони культурної спадщини ОДА.

изображение_2021-04-05_161823-768x576

Міністерство культури та інформаційної політики України своїм наказом внесло об’єкт культурної спадщини «Житловий будинок пристава Табачнікова (Особняк Вацлава Кринського)» до Державного реєстру нерухомих пам’яток України за видом пам’ятки архітектури та категорією місцевого значення. Питання щодо внесення пам’ятки до реєстру перебувало на особистому контролі Міністра культури Олександра Ткаченка.

Під час візиту на Черкащину у грудні 2020, Міністр разом з очільницею управління культури та охорони культурної спадщини Черкаської ОДА Людмила Фіть обговорили стан справи та намітили подальший план дій. А вже зараз історична будівля внесена до Державного реєстру.

— Житловий будинок пристава Табачнікова останнім часом ставав причиною резонансних тем та скандалів. Можемо сказати, що це приміщення набуло правового статусу пам’ятки культурної спадщини та продовжує перебувати під охороною держави, — повідомила Людмила Фіть.

Житловий будинок пристава Табачнікова (Особняк Вацлава Кринського) є характерним для періоду к. ХІХ – поч. ХХ століть зразком міської архітектури Черкас. Особняк відрізняється автентичністю форм оригінального цегляного мурування фасадів і має виняткову цінність для збереження успадкованого архітектурного середовища обласного центру. Пам’ятка розташована у межах заповідної території «Черкаські берегові схили» та багатошарової пам’ятки археології — городище «Замкова гора» та культурний шар пізньосередньовічних Черкас. Архітектура цього особняка має містоформуюче значення.

реклама

Коментарі  

 
+4 #12 Антон 07.04.2021 11:46
Тож тепер повинна втрутитись відповідна структура і з'ясувати: хто саме (окрім Бондаренка) підтримує контрольований хаос в архітектурі і землекористуван ні Черкас?
Чиє ім'я носить спаплюжене обличчя міста?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #11 Михась 06.04.2021 19:42
Цитую Босс:
Облізлий, задрипаний із заваленим фундаментом. Має "містоформуюче значення"?
Облізла твоя уява і фантазія, зокрема про автентичність і історичну цінність в архітектурі. Почни із Зах.України (бо про Європу тобі зайве говорити) і можливо твій шаріковський світогляд окультуриться.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #10 Сидоров 06.04.2021 18:46
Тепер тра дивитись, щоби не трапився якась пожежа чи вибух міни часів 2ї світової війни. Бомжі звичайно грілися і воно загорілос випадково, звичайно.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-12 #9 Босс 06.04.2021 14:29
Облізлий, задрипаний із заваленим фундаментом. Має "містоформуюче значення"? Має містоганебне значення! Ця рухлядь як і на розі Шевченка і Пастерівській скоро прикриється тканиною. По області замки і маєтки стародавні завалюються - але ж вони пам'ятки!Знесіть і перевезіть його до музею якщо він такий містоформуючий. От у себе в квартирі таке обшарпане позорище ніхто б не тримав, або б викинули, або відремонтували. А тут - сам не гам і другому не дам.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #8 Пароль 06.04.2021 11:59
Цитую Ляпас:
Світлий промінь у пам'яткоохоронній роботі і ляпас безпредєльщикам -"будівничим".

Кажу ж, територію вже казаряни купили, там буде висотка, а цей будинок знесуть, так що треба резонанс! Мийку вже закрили.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+15 #7 Армяне 06.04.2021 07:13
Наскільки відомо, казаряни відвали немало грошиків і та територія вже викуплена під багатоповерховк и, автомийку вже закрили. Так що те що внесли до реєстру, це до лампочки. Вони по Гоголя теж будинок знесли, який був в реєстрі. Якось так...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-11 #6 Господа! Делаем ставки 05.04.2021 21:49
На вид стихийного бедствия, этот будынок разрушивший до основанья, а затем, мы наш, мы новый там построим! Кто был никем, тот стал ничем.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #5 Михась 05.04.2021 21:30
За таку втрату архітектурне ОЗГ ім. Бонда і Савіна приспустить армянські стяги.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+18 #4 Я черкащанин 05.04.2021 18:56
Цитую стабилизец:
пожар или обвал. :o

Точно. А потім: "Ми ж казали, що він аварійний".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #3 Ляпас 05.04.2021 18:51
Світлий промінь у пам'яткоохоронній роботі і ляпас безпредєльщикам -"будівничим".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100