реклама

реклама

У селі Мельники, що на Чигиринщині, центрі збройної боротьби за самостійність України у 1918-1921 роках, молодь села висадила сакури біля меморіалу героям Холодного Яру.

Понад три сотні козаків і козачок нашого холодноярського села полягли у двадцятих роках двадцятого століття за волю України, - поділилася депутат сільської ради Медведівської ОТГ, ініціатор акції, Людмила Зубенко. –  Щовесни, протягом останніх  п»ятнадцяти років,  біля пам»ятних знаків повстанцям Холодного Яру, меморіалу письменнику, старшині УНР Юрію Горлісу-Горському, на місці останнього бою головного отамана полку гайдамаків Холодного Яру Василя Чучупака, відбуваються масові  всеукраїнські вшанування. Цієї весни заходи з нагоди сторіччя Української національно-визвольної революції відбудуться на Великодні свята. Ми запрошуємо до нашого села, до легендарного урочища Холодний Яр,  патріотичні  організації, учасників АТО/ООС, всіх небайдужих людей,  аби разом вшанувати пам»ять  незламних борців  за незалежність Української держави.

IMG-4ce293d867e6ca9b42b4006a29202343-V

Наступним кроком по озелененню та впорядкуванню пам»ятних знаків на території громади, повідомили активісти села Мельники, буде висадження  дерев  біля меморіальної стели загиблим у російсько-українській війні  бійцям та командирам 93-ї окремої механізованої бригади Збройних Сил України, яка носить почесне звання «Холодний Яр».

Слід додати, що сакури для озеленення історичних місць Холодного Яру надала  черкаська обслуговуюча компанія «Нова якість».

саджають сакури

Лідія ЛІСОВА.

На знімку: депутат сільської ради Людмила Зубенко (зліва) та дружина учасника АТО Лариса Іванова.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100