реклама

реклама

Третій цьогоріч міжнародний шаховий турнір «Vents Konsalt Master May» проходить наразі в Черкасах. Участь у змаганнях беруть шахісти з України, Казахстану, Індії, Чехії.

зображення_viber_2021-05-06_11-21-2766  

Про це «Прочерку» повідомив головний суддя турніру, міжнародний арбітр Олег Городиський.

Турнір проходить з 4 по 9 травня.

– У коловому турнірі за нормою міжнародного майстра беруть участь 10 шахістів. Зокрема, два міжнародних гросмейстера – чоловік і жінка, два міжнародних майстри, два майстри ФІДЕ і жіноча майстриня ФІДЕ, – розповів Олег Олегович. – Дуже потужний "десант" казахстанських гравців – вони чемпіони своєї країни, призери і чемпіони Азії, призери і чемпіони світу у своїх вікових категоріях. Наймолодший учасник Ансат Алдіяр, якому 12 років, майстер ФІДЕ, показує дуже потужну гру. Черкащину представляють двоє шахістів – кандидати у майстри Станіслав Опришко і Олексій Григор'єв. Вони показують дуже гарну, змістовну гру. До речі, перша потужна перемога над міжнародним майстром з Індії була вчора у другому турі саме в Олексія Григор'єва. Загалом він після трьох турів набрав 1,5 очки. Станіслав Опришко має 2 очки і поки що йде без програшів. Треба зазначити, що в такому складі норма міжнародного майстра становить 7 очок із 9 можливих, а для жінок, які беруть участь у турнірі, є ще норма міжнародного майстра і міжнародного гросмейстера серед жінок. Для гості з Казахстану Аміни Каірбекової норма міжнародного майстра серед жінок буде 4,5 очки, а міжнародного гросмейстера – 6. На цей момент вона вже 1,5 очка набрала.

Турнір проходить у центрі міста біля драмтеатру, приміщення надає громадська організація «Промолодь».

Нагадаємо, попередні два міжнародні шахові турніри пройшли в Черкасах у березні та квітні.

– Аналіз партій показує, що цей турнір вийшов цікавішим і змістовнішим, ніж попередні, – зазначив Олег Городиський. – Гравці, які представляють Азію, мають зовсім інший, більш агресивний стиль гри, тоді як наші шахісти – більш стратегічний. На поєднанні цих двох стилів чудово проявляється творчість шахістів.

Як зазначає Іван Подолян, очільник громадської організації «Промолодь», у Черкасах шукають місце для проведення наступних міжнародних шахових турнірів. Передбачається, що через можливе зменшення карантинних обмежень участь у таких заходах зможе брати більша кількість шахістів, до 20 осіб.

зображення_viber_2021-05-06_11-21-16

зображення_viber_2021-05-06_11-21-17 

зображення_viber_2021-05-06_11-21-17-

зображення_viber_2021-05-06_11-21-179 

зображення_viber_2021-05-06_11-21-1888

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

У Черкасах відбувся титульний шаховий турнір «Konsalt Chess Master».

У Черкасах проходить другий цьогоріч міжнародний шаховий турнір.

У Черкаському міжнародному шаховому турнірі переміг індієць.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100