У Черкасах підбивають підсумки третього цьогоріч міжнародного шахового турніру «Vents Konsalt Master May» (IM-group), який пройшов в обласному центрі з 4 по 9 травня. У змаганнях брали участь представники України, Казахстану, Індії, Чехії.

19d66e2ee84396a80a54a0fe5624d2c5

Про це «Прочерку» розповів головний суддя турніру, міжнародний арбітр Олег Городиський.

Під час турніру бал міжнародного майстра (7 очок із 9 можливих) виконав 12-річний юнак із Казахстану Алдіяр Ансат, який врешті переміг у турнірі. Зараз Алдіяр успішно змагається в турнірі в Миколаєві, і, вочевидь, після 1 червня стане міжнародним майстром із шахів. Наступний щабель – міжнародний гросмейстер.

– На попередніх наших турнірах партії були не такі яскраві і потужні, як на цьому, – зазначив Олег Олегович. – Шахісти викладалися по повній, шукаючи помилки суперників, не погоджувалися на нічиї й боролися до кінця. Дві чи три партії закінчилися тим, що суперники доходили, як кажуть, до голих королів: грати більше не було чим. Хочеться відзначити також другого призера – це міжнародний майстер Упадхая Анвеш із Індії, і гравця, який посів третє місце – міжнародного гросмейстера Олексія Кислинського, який представляв шахову федерацію Чехії. Вони набрали по 6 очок із 9 можливих. Чудові бійцівські риси продемонструвала майстер ФІДЕ серед жінок Аміна Каірбекова з Казахстану, якій до нормативу жіночого міжнародного майстра не вистачило лише 0,5 очка.

Як ми повідомляли, в турнірі дуже добре зіграв кандидат у майстри спорту з України черкасець Олексій Григор’єв, який серед черкащан виступив найкраще, набравши 5 очок і посівши 5 місце. За ним, набравши 4,5 очок, розташувався кандидат у майстри спорту, багаторазовий чемпіон нашої області Станіслав Опришко.

– Підбиваючи підсумки трьох цьогорічних турнірів, можна зробити висновок, що черкащани виступили досить гарно, і єдине, що їм бракує для здобуття нормативу міжнародного майстра, – це досвід, – вважає Олег Городиський.

За словами Олега Олеговича, під час третього турніру не обійшлося й без неприємних моментів. Міжнародна гросмейстерка серед жінок, чемпіонка України, член Національної збірної команди України Ольга Бабій, втративши можливість виконання балу міжнародного майстра серед чоловіків, знялася з турніру і поїхала, не догравши трьох останніх партій. Такий вчинок Олег Городиський назвав «неспортивним».

– Цікаво, що поразки Ользі Балій завдав черкаський шахіст Олексій Григор’єв, – додав Олег Олегович.

Він також подякував за можливість проведення в Черкасах міжнародних шахових турнірів президенту Федерації шахів Черкаської області Олегові Кушніру, екс-президентові Сергію Жугану, компанії «Vents» та громадській організації «Промолодь» і її керівнику Іванові Подоляну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

У Черкасах відбувся титульний шаховий турнір «Konsalt Chess Master».

У Черкасах проходить другий цьогоріч міжнародний шаховий турнір.

У Черкаському міжнародному шаховому турнірі переміг індієць.

реклама

Коментарі  

 
+2 #1 Следующий турнир 14.05.2021 20:07
На приз "Голого Короля в 69 трусах"
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100