реклама
Sucurity Police

реклама

Черкаська міська рада підтримала петицію про створення в місті комунальної служби доставки пацієнтів з інвалідністю та малорухомих пацієнтів із лікарні додому.

DSC_1460

Як зазначив начальник департаменту охорони здоров’я та медичних послуг міськради Всеволод Кульчиковський і депутатка міськради, працівниця цього департаменту Любов Майборода, проблема для Черкас є доволі актуальною, адже до лікарні пацієнтів доставляє швидка допомога, а звідти, якщо людина не може пересуватися самостійно, потрібно замовляти послуги приватної служби доставки, вартість якої коштує від 600 до 1,5 тис грн.

– За дорученням бюджетної комісії міськради ми провели розрахунки щодо кількості пацієнтів, які потребують такої послуги, – повідомив пан Кульчиковський. – По Третій міській лікарні – це півтори тисячі осіб на рік, по інших лікарнях та медичних закладах – по кілька десятків. Загалом виходить, що потрібно 2-2,5 послуг із доставки маломобільних пацієнтів додому на рік. Ми також провели аналіз вартості машин швидкої допомоги (а саме такі машини потрібно закупити, бо багатьох пацієнтів треба доставляти в лежачому положення на ношах, у супроводі фахівців). Крім водія, у машині має бути ще двоє санітарів, яким також потрібно буди платити зарплату.

199050102_152311680220557_5382244911718136312_n

Депутатка Любов Майборода запропонувала не створювати для доставки пацієнтів окреме комунальне підприємство, а доручити виконувати ці послуги Третій міській лікарні (яка має потреби в 70% таких послуг), закупивши для неї спеціальний автомобіль.

Майборода

– Тож пропоную доручити департаменту охорони здоров’я розглянути питання про доправлення додому маломобільних пацієнтів із залученням Третьої міської лікарні. На практиці це означає – придбати для неї спеціальний автомобіль для перевезення лежачих хворих, – додала Любов Майборода.

Питання викликало серед депутатів дискусію. Так, Геннадій Шевченко підтримав позицію Любові Майбороди, Сергій Кудактін запропонував розглянути інші варіанти (наприклад, оренду машин швидкої допомоги), Павло Карась зазначив, що проблема має два виміри: медичний (транспортування пацієнтів у гострих станах – його має здійснювати так звана санавіація) і соціальний (доставка пацієнтів із хронічними хворобами та інвалідністю – її може забезпечити служба інватаксі).

На це Всеволод Кульчиковський зазначив, що санавіацію в Україні вже ліквідовано, а машини інватаксі не пристосовані для перевезення лежачих пацієнтів. Що ж до швидкої допомоги, то їй прямо заборонено займатися перевозкою пацієнтів не в екстрених станах.

У результаті обговорення 36 депутатів, тобто більшість, проголосували за ухвалення проєкту рішення в первинному варіанті. Тобто, петицію вирішено підтримати, доручити департаменту охорони здоров’я та медичних послуг провести необхідні розрахунки та внести зміни до бюджетного запиту.

Перше фото: helptaxi.com.ua

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #4 Сидоров. 15.06.2021 18:54
Не при нашому життi це буде. У всякому разі не при цій владі.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #3 черный властелин 15.06.2021 18:30
Надо полякам рассказать о таком ноу-хау. У них то глупых весь общественный транспорт приспособлен для перемещения колясочников, как и много мест с безбарьерной средой типа опущенных бордюров на пешеходных переходах и прочих мелочей, имеющих огромное значение.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #2 Дмитро 15.06.2021 13:33
Все болтовня - "вивчення". Майборода запропонувала конкретний шлях вирішення -придбати машину. Все інше-від лукавого :P
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 [email protected] 15.06.2021 12:09
ключевое слово "планують"
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100