реклама

реклама

23 червня відбулися онлайн-зустрічі, що проходили в рамках ювілейного X Міжнародного фестивалю «Книжковий Арсенал», з двома черкасцями: з доктором історичних наук, проректором ЧДТУ Валентином Лазуренком та з письменником і журналістом, відповідальним редактором інтернет-видання «Прочерк» Назарієм Вівчариком.

IMG_5008
Про це йдеться у пресрелізі організатора зустрічі - Черкаської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Тараса Шевченка.

IMG_4999

Відділ краєзнавства бібліотеки спільно з професором Валентином Лазуренком провели онлайн-презентацію книг «У пошуках крипти великого державотворця України Богдана Хмельницького» та «Богдан Хмельницький і навпротистояння церков Суботова». Валентин Миколайович розповів про розкриття особливостей ймовірного поховання гетьмана України Богдана Хмельницького в Іллінській церкві, що у Суботові, та фіксації в історичних джерелах, матеріалах різного роду досліджень про перебування праху великого державотворця у цій культовій споруді.

IMG_5005

Книга науковця покликана наштовхнути на роздуми, що ж насправді відбувалося в Чигирині та Суботові з тілом померлого великого гетьмана, а також зрозуміти: чи був похований Богдан Хмельницький саме в Іллінській церкві в Суботові. Краєзнавець у своїй книзі розглядає також питання наруги над прахом, а саме: чи мав такий факт місце в історії. Не оминув доктор історичних наук у своїй книзі і версії та легенди про поховання за межами Іллінської церкви, зокрема зауважуючи, хто створював такі версії і для чого.

IMG_5010

Письменник Назарій Вівчарик під час зустрічі презентував свої твори: повість «П’ятеро як один», збірку містичної короткої прози «Те, що серед нас» та роман «Сьоме попередження». Автор – фіналіст низки літературних конкурсів, має професійні грамоти та нагороди, лауреат Всеукраїнського конкурсу творів на сільську та аграрну тематику ім. Григора Тютюнника. Його три оповідання «Ніч на вокзалі», «Зустріч з кумом» та «Різник» лягли в основу містичного трилера «ЗЛАКРОВ». В цьому році Назарій посів перше місце в Міжнародному конкурсі есе і новел «WorkStory: робота у фокусі літератури» у номінації «Есе» за твір «Контекст», яка теж була презентована. На завершення письменник подарував бібліотеці свою книгу «Сьоме попередження».

IMG_5014

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100