реклама

реклама

Потужним авторським малюнком проілюстрував заклик відвідати Фестиваль нескореної Nації «Холодний Яр» відомий художник, музикант і громадський діяч Юрій Журавель.

211027225_357002655786023_5687834813828119440_n1

Про це пише «Козацький край».

На своєму малюнку він зобразив три черепи, нанизані на дерево і табличку: «Холодний Яр. Чекістам проїзд заборонено». Верхній череп – у матроській «безкозирці», інший – у «будьонівці», ще один – без головного убору й розрубаний шаблею – схоже, символізує місцевих колабораціоністів, посібників московсько-більшовицьких окупантів.

У задумку малюнку закладено відсилання до історії Визвольної боротьби початку ХХ століття.

Безпосередній учасник подій Холодноярщини Юрій Горліс-Горський у своєму знаменитому романі «Холодний Яр» згадував: «Під’їжджаємо. На обрізаного молоденького ясена нанизано через прорізи тринадцять людських черепів із вишкіреними зубами. До чола верхнього черепа прибито табличку з написом: «Володіння Холодного Яру. Проїзд чекістам суворо заборонений». Чомусь здається, що й самі кістяки сміються над цим жартом.

– Оцих сім верхніх, біліших, – це штаб ударної групи Бобринської ЧК на чолі з уповноваженим Станайтісом, латишем. А нижчих не знаю. Це мельничанські хлопці пожартували.

– Де вони їх набрали?!

– Хіба мало їх тут по лісах валяється?! Торік лисиць трупами так обгодували, що перестали курей красти по хуторах. Отак, по-людськи, подумаєш – жаль людей. Але що зробиш? Слова «боротьба» і «жаль» взаємно виключають одне одного… Ще прийдеться лисиць годувати, якщо нами не нагодують…»

DSC_0900-768x512

Нагадаємо: Фестиваль нескореної Nації «Холодний Яр» відбудеться 2-4 липня у Суботові на Чигиринщині. Зустріч з лідером гурту «От Вінта», художником, аніматором, актором і громадським діячем Юрієм Журавлем – на гутірковій сцені Фестивалю, 3 липня, з 14:50 до 15:30 год.

«Фестиваль нескореної Nації Холодний Яр 2021 вже завтра! Ми будемо всією родиною ЗНАЙ НАШИХ. Футболки, книги, календарі вже вантажимо! До зустрічі!» – написав Журавель на своїй фейсбук-сторінці.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-2 #2 Однако 02.07.2021 11:19
:lol: :lol: :lol: Это юмор такой? Ха-ха. А что же тогда эти патриоты берут деньги у детей и внуков чекистов? Ведь фестиваль то этот бюджетом финансируется, а в гос.аппарате дети чекистов как сидели так и сидят.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #1 черный властелин 02.07.2021 10:53
Везде одна зрада.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100