реклама

реклама

0aec8f3628d5507239f822da1923c60e Очисні споруди Черкас, що зараз у користуванні «Азоту», варто було б передати місцевій владі. Так вважає начальник Регіонального відділення Фонду державного майна України по Київській, Черкаській та Чернігівській областях Вадим Курило.

– Скільки ми пропонуємо місцевій владі – заберіть! Бо це техногенний об’єкт, який для міста дуже важливий. Але його чи в концесію треба здати абощо. Міська влада, я так розумію, взяла б, але треба ремонтувати. Нагадаємо, була й відповідна петиція, щоб передати в користування місту, але вона не набрала необхідної кількості голосів депутатів. Отже, влада не готова взяти на себе ці об’єкти, – каже Вадим Курило.

За його словами, після децентралізації нема на місцеву владу механізмів впливу. Де влада – там відповідальність, а стратегічні об’єкти мають бути в державі.

Зокрема, щось схоже з водогонами в селах, з бомбосховищами, які інколи утримуються в неналежному стані, потім кудись передаються, можливо, починають використовуватися неформально.

– Треба все привести в нормативно-законодавче русло. Бо це соціальні аспекти. Частково такі об’єкти треба здавати в оренду, частково підтримувати в задовільному стані, – зазначив Вадим Курило.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100