реклама

реклама

Відомий відеоблогер Олег Васильєв, який розповідає про розвиток залізничних мереж в Україні, торкнувся теми електрифікації ділянки залізниці Черкаси – станція імені Тараса Шевченка.

Залізниця

Нагадаємо, 6 серпня роботи з електрифікації було урочисто розпочато за участю прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля. Запуск електротяги до Черкас відкриє нові можливості з організації пасажирського сполучення цього регіону з Києвом, Знам’янкою, Кропивницьким, Дніпром. Офіційно оголошено, що в березні 2022 року в Черкаси вже мають ходити електропотяги. Також очікується будівництво обвідної гілки у Смілі, щоб потяги, котрі прямуватимуть із Черкас до Києва, не заїжджали на станцію ім. Т.Шевченка.

– У держбюджеті запланували фінансування електрифікації і вже наче б то розпочали перший етап робіт. На станції Черкаси навіть урочисто провели закладення першої опори для контактної мережі. Відтак у західній горловині станції з’явилося ще з десяток стовпів. На тому роботи поки що закінчилися. Принаймні, 21 серпня ділянка залізниці, яка підлягає електрифікації, мала вигляд без змін, – зазначив Олег Васильєв.

Нагадаємо, у вересні 2020 року урочисто відкрили маршрут Черкаси – ст. ім. Т.Шевченка, який почав обслуговувати сучасний дизель-поїзд ДПКр-3.

– Коли його ще тільки запустили, було зрозуміло, що проєкт буде нерентабельним, – зазначає відеоблогер. – Вочевидь, до старту «човника» не проводилося ані моделювання, ані вивчення потенційної ефективності маршруту.

Згодом новий поїзд замінили на рейсобус. А коли в аеропорту «Бориспіль» збільшився пасажиропотік, пасажирська компанія забрала з маршруту Черкаси – ст. ім. Т.Шевченка рельсобус і замінила його звичайним вагоном другого класу під маневровим тепловозом.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+4 #6 Черкасчанин 27.08.2021 08:59
Главное-красивая картинка.Нарид это любит.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #5 Василевс 27.08.2021 06:44
Та вони все так розпочинають!
Під Черкасами зі сторони Канева оно вже навіть зняли покриття 500 метрів. І як волали)))) «ось розпочато ремонтні роботи». А фактично ніхто і нічого. Аванс в розмірі 100% хапнули і всіх послали. Така тактика зараз у губернаторсько - мерівських підлабузників і карданних фірм.
Я так вважаю, що така ситуація і з садочком на митниці буде. Аванс видеруть в розмірі 100%, розпилять до розпочатку і буде інший довгобуд. Після чого продадуть ПП Надії і буде ще одна висотка)))
Коротше… впарюють видовища, а самі крадуть під шумок))))
Все як завжди)))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #4 /Solid 26.08.2021 21:54
"На паузє"
Фу.
Хто як, а соєві "на ручніку"
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #3 Леон 26.08.2021 21:05
Без електролінії ми так і будемо при Смілі.
Треба робити!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #2 Перехожий 26.08.2021 15:45
Навіть потенційні самогубці не використовуюють цю ділянку із-за надзвичайно малої кількості потягів. А тут такий "прожект". Десь знаходив, що вартість електрофікації одного кілометру залізниці вартує близько 5 мільйонів доларів. При такому розкладі стовпи поставлять і гроші відмиють, а далі справа не піде.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 Маринованный Володька 26.08.2021 14:33
"Электрификация - это савецкая власть плюс електрифікація ділянки залізниці Черкаси – станція імені Тараса Шевченка". Володька мелкий осуществит мечты поколений.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100