реклама

реклама

Напередодні Дня незалежності за допомогою експертів у сфері держуправління, громадського та культурного життя редакція журналу «Фокус» склала рейтинг 30 сучасників, які будували і міняли України — на краще чи на гірше.

Безымянный

До цього рейтингу, зокрема, потрапили люди, тісно пов’язані з Черкащиною: український політик і публіцист, радянський дисидент В’ячеслав Чорновіл, відомий фінансист, народний депутат України в 1994-1998 роках від Тальнівського округу Вадим Гетьман, колишній художній керівник Черкаського музично-драматичного театру Сергій Проскурня, ініціатор відродження Києво-Могилянської академії, вихідець зі Сміли В’ячеслав Брюховецький.

Усіх знаменитих сучасників автори рейтингу розподілили на категорії: політика, економіка, суспільство. Експерти отримали лонг-лист в кожній категорії з 30-40 претендентами. Експерти мали право виставити десять оцінок, від 1 до 10 балів. Також експерти мали право називати своїх кандидатів. Оцінки по кожному кандидату підсумовувалися, і перші десять осіб у кожній категорії потрапили у фінальний список. Небесна сотня (Революція гідності) включена в рейтинг поза номінаціями — як явище, яке змінило громадянське суспільство в країні.

З повним рейтингом та списком експертів можна ознайомитися ТУТ.

Також охочі можуть проголосувати в Народному рейтингу – ТУТ.

реклама

Коментарі  

 
+6 #1 СОЛДАТ 27.08.2021 16:15
"Рейтинг" складали на замовлення криворізького "президента" і за фінансовоі підтримки ахметки, коломойші і пінчука? :-) Яким чином фірташ, який уже мабуть 10 років переховується від слідства, змінив Украіну? І чому немає жодного "претендента" від ЗЕлених? Арахамію вже б виставили.Ще той "украінець"..... ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100