реклама

реклама

Традиційно з першого вересня діти йдуть до школи. Для відвідування учні мають пройти медичний огляд, який входить до Програми медичних гарантій і є безкоштовним.

Діти, які вже навчаються в школі , мають проходити медичний огляд один раз на рік, але не обов’язково робити це перед самим навчальним роком. Можна перенести похід до лікаря на будь-який інший час, щоб не утворювались черги, не було скупчення, що дуже важливо під час подолання пандемії коронавірусної інфекції.

_Do_shkoli_ta_sadochka__yaki_medichni_dovidki_potribni_ditini_do_1_veresnya_1_2019_07_24_10_19_44

Перед вступом в перший клас потрібно відвідати таких лікарів: дитячий хірург, дитячий ортопед-травматолог, дитячий офтальмолог, стоматолог, інші спеціалісти – за показаннями, здати загальний аналіз крові та пройти інші лабораторні обстеження – за показаннями. Організацією і проведенням медоглядів школярів займаються сімейні лікарі та лікарі-педіатри, вони ж надають електронне направлення на обстеження до вузьких спеціалістів та лабораторні обстеження.

За результатами цих оглядів видається “Довідка учня загальноосвітнього навчального закладу про результати обов’язкового медичного профілактичного огляду (форми № 086-1/о). Також освітній заклад може вимагати від батьків копію “Карти профілактичних щеплень” (форма №063/о). Ця довідка інформує про наявність профілактичних щеплень у дитини. Якщо дитина щеплена за Календарем і постійно перебуває в учбовому закладі , довідка може не надаватись. Копія “Карти профілактичних щеплень” видається на вимогу освітнього закладу, якщо дитина змінила місце проживання, заклад, або їй були зроблені вікові  щеплення у часі. Згідно Календаря щеплень у дітей в 6 років мають бути наступні щеплення: від туберкульозу, гепатиту В, дифтерії , кашлюка, правця, поліомієліту, гемофільної інфекції , кору, паротиту, краснухи. Якщо у дитини з якихось причин відсутні щеплення – сімейний лікар або лікар-педіатр надасть консультацію та організує проведення вакцинації.

Про це інформують фахівці Державної установи "Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України"

реклама

Коментарі  

 
+1 #1 Антон 29.08.2021 09:13
А може варто батькам вимагати довідки у вчителів ???
Гаприклад ЗОШ #3, де вчитель- ЛГБТшник і одночасно фігурант судових справ з махінаціями нерухомістю !
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100