реклама

реклама

Серед релігійних відправлень, які проводяться хасидами напередодні іудейського Нового року, особливе місце займає ритуальне занурення у відкритих водоймах. Місцем для цього серед прочан, які прибули до Умані є затоплений кар’єр, глибина якого місцями складає понад 8 метрів.

photo_2021-09-03_17-20-48 (3)

Про це інформують у ГУ ДСНС України в Черкаській області.

Напередодні відділенням водолазно-рятувальних робіт управління обстежено та очищено від небезпечних предметів близько 3500 кв.м. дна водойми, що буде використовуватися прочанами під час релігійних обрядів. Серед виявлених водолазами предметів: залишки будівельних матеріалів, автомобільні шини, пластикові та скляні пляшки тощо.

Варто зазначити, згідно з Планом реагування на надзвичайні ситуації, пожежі та події під час паломництва брацлавських хасидів до міста Умані, на час релігійних обрядів, водолази чергують на двох постах, а саме: на ставку Мегомметр і кар’єрі, на якому чергують відділення водолазно-рятувальних робіт на двох аварійно-рятувальних човнах.

На місцях дислокації постійно перебувають човни із водолазами і медичні працівники, які у будь яку хвилину готові професійно відреагувати на небезпеку та надати кваліфіковану допомогу.

photo_2021-09-03_17-20-49 (3)

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100