реклама
Sucurity Police

реклама

Відкритий перед літом у Черкаському обласному шкірно-венерологічному диспансері подологічний кабінет з метою лікування пацієнтів, що мають проблеми зі стопами, постійно в роботі. Мова про потовщення шкіри, потовщення нігтів, зачищення бородавок тощо. Тобто, в кабінеті роблять такий собі лікувально-косметичний педикюр.

Як розповідає лікар-дерматовенеролог у обласного шкірно-венерологічного диспансеру, завідувач оргметодвідділом Наталія Волкова, відвідують кабінет пацієнти, яких направляє лікар супутньо з призначенням іншого лікування. Тобто, це суттєво підсилює лікування, доповнює його. У кабінет звертається близько 20 осіб в тиждень.

IMG_20210907_132053

Є можливість запису за телефоном та онлайн. Щоправда потрібне направлення від сімейного лікаря, це зумовлює фінансування диспансеру. Лягаючи на стаціонарне лікування, пацієнт отримує послуги безкоштовно. Розробляються і платні послуги.

– Внаслідок ураження грибком, чи обмінних порушень в організмі, може з’являтися змозолілість, потовщення як нігтів, так і шкіри, деформація стопи. Усі ці проблеми можуть впливати на ходьбу людини, на взування одягу. Тож у стерильних умовах обробляємо певні ділянки шкіри, проводиться медичне зчищання нігтьових пластин. З одного боку це може бути щось схоже на педикюр, а з іншого боку це робиться більше з лікувальною метою. Тобто це кабінет лікувально-естетичного напрямку, – каже Наталія Волкова.

Нагадаємо, удиспансері з початку року діє також фотокабіна (апарат ультрафіолетовогоопромінення), яка забезпечує лікування псоріазу та інших дерматологічних хвороб. Вона була отримана від Черкаської агенції регіонального розвитку.

– Кожен місяць у нас проходить лікування в середньому 50 осіб, – зазначає Наталія Волкова.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100