реклама

реклама

У Черкасах знову проінспектували родину Лясових та умови життя молодшої сестри загиблого Андрійка. Правоохоронці також перевірили інформацію з приводу того, що Андрій Лясов регулярно приходив до школи в синцях і побоях. Проте у навчальному закладі запевнили, що ніяких тілесних ушкоджень у хлопчика помічено не було, а родину характеризують з позитивного боку. Про це у студії «ВиЧЕрпно» повідомила начальниця Служби в справах дітей ЧМР Світлана Шишлюк.

1

Раніше повідомляли, що Служба в справах дітей Черкаської міської ради обстежила квартиру, де живе родина Лясових. За фактом перевірки підстав для взяття на облік сім’ї не виявили.

Наразі ситуація не змінилася. Проведено повний медичний і психологічний огляд 3-річної дівчинки.

- Учора ми провели таку дію, як «складання акту рівня безпеки дитини». Цей акт складається чотирма підрозділами: лікарями, працівниками служби у справах дітей, працівниками соціальних служб та поліцією. Дитинка була оглянута лікарями. Батьки були допитані правоохоронцями. З усією родиною працював психолог. Тож ніякої небезпеки для дитини виявлено не було. Я хочу, щоб усі це почули і перестали виставляти свої видумки у соціальних мережах, — акцентує Світлана Шишлюк.

Поліціянти також провели допит працівників школи і дітей в межах чинного законодавства, ніяких підстав вважати родину неблагополучною тоді не було. Усі опитані запевнили правоохоронців, що протягом навчального року не бачили ушкоджень на тілі хлопчика. До трагічної ситуації родина Лясових на обліку не перебувала. А шкільні вчителі Андрійка характеризують його батьків як турботливих і люблячих людей.

- Школа одразу відреагувала на наш запит і надала усю необхідну інформацію: і на дитину, і на батьків. Дуже позитивно відгукувалися вчителі за хлопчика. Кажуть, сім’я ніколи не викликала ніякої тривоги та підозр. Батьки завжди цікавилися успіхами дитини і турбувалися, щоб у нього було все необхідне, — говорить Світлана Шишлюк.

Молодша сестра Андрія відвідує дитячий садочок з вересня минулого року. Там, каже пані Світлана, також тільки позитивні відгуки про цю родину.

Питання, яке турбує кожного у цій справі — чому ж мати залишила маленьких дітей на очевидно неблагонадійних опікунів (Вікторію і Юрія Лясових, які наразі знаходяться на лаві підсудних) досі з’ясовує поліція.

- Наскільки мати могла передбачити таку жахливу ситуацію, чи не могла взагалі — наразі незрозуміло. Якщо вона була прооперована, це також важливий момент і причина. Усі дати і обставини перевіряє поліція, — коментує Світлана Шишлюк.

Стосовно ж рідної бабусі Андрія ситуація також не з’ясована до кінця.

- Якщо, як вона каже, вона бачила синці та забиття у дитини, чому ж не звернулася хоча б на «102»? Уся інформація, яка стосується дітей, передається у Службу в справах дітей. Ми аналізуємо, вивчаємо та опрацьовуємо з поліцією кожен випадок, — каже пані Світлана.

Нагадаємо, 24 серпня до реанімаційного відділення Черкаської обласної дитячої лікарні доставили хлопчика 2014 року народження. Дитину госпіталізували з тілесними ушкодженнями. Жінка, яка гляділа дитину, викликала «швидку» лише за декілька днів після інциденту. Хлопчик помер у лікарні так і не прийшовши до тями.

Поліція відкрила два кримінальні провадження за фактом травмування 7-річної дитини. Соснівський районний суд міста Черкаси обрав запобіжний захід Вікторії Лясовій — жінці, яка недогледіла за семирічним хлопчиком. Її затримано на 60 діб. Юрію Лясову, прийомному «діду» скаліченої дитини, також обрали міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави терміном 60 діб. Їм інкримінують залишення неповнолітньої дитини у небезпеці. Та громадськість переконана — над дитиною знущалися.

Прийомний батько травмованого хлопчика запевняє, що над дитиною ніхто не знущався, а всі отримані травми — нещасний випадок.

Експертизи досі тривають.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+11 #5 Гість 20.09.2021 09:10
Цікаво,що 06.09 Шишлюк заявляла Прочерку(посила ння на статтю є в теперішній статті),що молодша дитина сім'ї Лясових садочок не відвідувала!!!Т епер 18.09 та сама Шишлюк заявляє,що дитина відвідує садочок протягом року...З 6.09 до 18.09 пройшло лише 12 днів...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #4 Хорошо бы 19.09.2021 19:04
Кучу кирпичей убрать, с которой, якобы, малой так жёстко упал. Ну и лестницу, если есть. Чтобы повторного случая не было. А то получиться, как в армии,- "Упал с лестницы". А так да, всё красиво схвачено и главное давно.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #3 МІСЦЕВИЙ 19.09.2021 17:53
Безвладдя,...Бондаренко...блат...Суцільне "Б".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #2 Михась 19.09.2021 09:01
Ну як можна вірити цим брехливим заявам?
До прикладу- колишній заступник Бондаренка власноруч вбив свою дружину, мав безліч "заслуг" іншого плану... але до останнього дня все його оточення кланялось йому і пританцьовувало . Аналогічно не було питань від правоохоронців.
Черкаси - це кубло безвладдя і тепер маємо наслідки.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #1 Каркар 19.09.2021 04:32
Процес відмазування запущено.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100