реклама

реклама

Завдяки ініціативі тальнівських волонтерів та зоозахисників, яким вдалося заручитися підтримкою керівництва Тальнівської громади, в спеціально обладнаному для проведення ветеринарних операцій автобусі у першій половині вересня прооперували перших чотирилапих пацієнтів.

241690776_990156958485723_3091086188539243183_n1

Про це з посиланням на зоозахисницю Надію Солоденко повідомляють «Вісті Черкащини».

– Міська рада надала цей автобус нам на безоплатній основі, щоб раз на тиждень, на вихідний, коли буде приїжджати лікар, проводити стерилізацію, – розповідає жінка. Каже, операції поки виконує лікар з Черкас, приїжджає, коли є кілька охочих стерилізувати улюбленців. За власний кошт можна стерилізувати домашню тварину, операції ж безхатченкам проводять переважно за кошти, зібрані волонтерами.

Зоозахисниця каже, в автобусі, який довгий час стояв без діла у гаражі на території автопідприємства, навели лад швидко, адже на прохання у тій же групі у соцмережі небайдужі люди відгукнулися: допомогли помити, прибрати. Надія Солоденко каже, лікар умовами був задоволений: «Все, що потрібно для стерилізації, надання первинної медичної допомоги, там є, – каже. – Є стерилізаційні бокси, хірургічні набори, гарний стіл, рукомийник. Є робочий міні-холодильник для медикаментів – поки нема потреби його вмикати. В автобусі є клітки. Зроблено все на совість».

Якраз в той день, коли проводили стерилізацію, «операційну на колесах», зі слів жінки, ремонтували, навіть пробували заводити. Солоденко погоджується, що цей транспорт, якщо, звісно, справний, цілком би міг виїздити у майбутньому на села для стерилізації домашніх котів і собак (за наявності певної кількості бажаючих), є генератор – можна працювати стаціонарно. Жінка має надію, що міська рада виділить на стерилізацію якісь кошти (на реалізацію Програми регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами, що діє у Тальнівській громаді з 2017 року).

У вищеназваній Програмі робота стерилізаційно-карантинного пункту прописана до дрібниць. Знайти спеціалістів, які б там працювали, кажуть у міськраді, – справа не з простих. Ми поцікавилися у заступника міського голови Олександра Маринченка, чи планує міськрада запустити роботу автобуса-операційної? Він сказав: «Так, є в нас така задумка – зробити його і щоб він нам приносив якийсь дохід, підприємству «Тальне-Сервіс». Але руки поки що не доходять». Сподіваємося, що це питання не відкладатимуть в довгий ящик. Куди вже зволікати?

Ольга Осіяненко

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100