реклама

реклама

Пішов із життя відомий на Черкащині громадський діяч, політик національно-патріотичного спрямування Назар Обідзінський.

244447812_10223085135450035_714868609760820700_n

Про це повідомив його колега по громадській роботі, культуролог і співак Василь Живосил Лютий.

«Назар казав, що він нібито з сибірських козаків. Не знаю, не уточнював. Але Україну він любив і то дуже. Хоч де, в УАПЦ, УНСО, УВК – скрізь. Гарна, щира людина... Прощавай Брате... Вже потішимось в инших вимірах...» – написав Лютий.

Назар Обідзінський народився 1958 році в Черкасах. Як він сам писав, зростав у майже повністю зрусифікованому середовищі. Але пощастило мати батьків – справжніх свідомих українців. Дід – ветеран армії УНР, свого часу інтернований у Польщі. Бабця – українська інтелігентка, актриса, учениця славетної М.Заньковецької. Батько виховував українцем, прищеплював любов до Батьківщини, її історії, традицій, мови. Тому вже школярем дізнався про велич і трагедію УНР, правду про ОУН, УПА, навчився надавати істинну оцінку діям совдепії відносно подання нашої історії.

«Маю публікації у газетах та журналах в Україні та за її межами. Автор декількох збірок, в тому числі – у серії «Українські націоналісти ХХІ століття». Голова громадської організації «ВОЛЯ ХХІ». Не уявляв і не уявляю іншої життєвої позиції, окрім як бути на вістрі служіння своєму народові, побудови української України», – писав Назар Обідзінський.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-6 #1 vovan 05.10.2021 21:24
Назар казав, що він нібито з сибірських козаків.Бирибиджан.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100