реклама
Sucurity Police

реклама

Так сталося, що на території Лисянської громади, що на Черкавщині, після ліквідації району залишилися два будинки-інтернати для престарілих – в Хижинцях та Боярці, пишуть "Вісті Черкащини".

foto-tematychne-1024x683

Нині виникли проблеми із забезпеченням життєдіяльності та утримання Боярського відділення: кількість підопічних зменшилася, заклад заповнений наполовину – з 12 осіб проживає лише 6, а тарифи на газ та електроенергію збільшилися. Тому, з метою економії енергоносіїв та раціонального використання бюджетних коштів, в Лисянській селищній раді прийнято рішення тимчасово перевести підопічних із Боярського відділення до Хижинського на період до завершення опалювального сезону, тобто до 15 квітня 2022 року.

В Хижинському будинку-інтернаті умови перебування підопічних цього року значно покращилися. За фінансової допомоги благодійників здійснено поточний ремонт теплотраси, підключено заклад до котельні Хижинської школи, що дасть змогу зекономити на вартості енергоресурсів, вирішено питання з водопостачанням, яке протягом багатьох років турбувало працівників закладу.

До проєкту долучилися ТОВ «Інтерагроінвест», які надали змогу придбати будівельні матеріали та ТОВ «Будівельна спілка-2013», які безкоштовно розробили технічну документацію і виконали будівельні роботи.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100