реклама

реклама

Голова "Енергоатому" Петро Котін заявив про можливість відновлення будівництва Чигиринської атомної електростанції в Черкаській області.

Про це він сказав під час міжнародної конференції "Атомні можливості для розвитку країни", що проходить в Києві і приурочена до 25-річчя "Енергоатому", пише Лівий берег

"З перспективних майданчиків - це Чигирин, Орбіта. Ми не кажемо, що будемо там будувати, тільки приводимо як приклад одного з майданчиків, де може бути побудована АЕС. Ще в часи Радянського Союзу було ухвалене рішення про будівництво чотириблочної станції саме в цьому місці", - сказав Котін.

5555

За його словами, попередні опитування засвідчили, що місцеві мешканці не проти такого сусідства. 59% місцевого населення позитивно ставляться до атомної енергетики і 55% підтримують будівництво нової станції в Чигирині, заявив Котін.

Нагадаємо, що за часів СРСР розглядалась можливість будівництва атомної станції біля Чигирина з містечком Орбіта для енергетиків. Проєкт було заморожено в 1989 році у зв'язку з аварією на Чорнобильській станції.

Останніми роками майданчик в Чигирині знову почали розглядати як місце для можливої АЕС, оскільки він має вигідне розташування та хороший доступ до водних ресурсів і електромереж.

Зараз в Україні є чотири АЕС: Запорізька, Південноукраїнська, Рівненська та Хмельницька.

Читайте також: Енергетична криза: не підключені до газу школи і підвищення тарифів на комуналку

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-1 #7 Andrii 26.11.2021 23:33
@Арчер це нагадує про те як у нас були проти Євпака через побудову заводу по переробці батарейок: народ вирішив, що їх краще просто викидати, як і решту небезпечного та токсичного сміття. Людям якось пофіг і те що це дало б змогу залучити спеціалістів, з подальшим розвитком цієї сфери в країні, і те що це б додало надходжень в бюджет з податків. Ну і не забуваймо про електричні автомобілі, скутери, велосипеди і т.д. які швидше за все будуть на батарейках і які рано чи пізно доведеться переробляти.

Нічого, ось з року на рік прийде месія і дасть манни небесної, отоді й заживемо.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #6 Степанич 26.11.2021 20:12
Навіщо вам та задрипана Орбіта! Будуйте АЕС в Конча Заспі, там такий ліс біля Козина!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #5 Василь 26.11.2021 18:34
Вау! Оказывается в Орбите, ещё кто-то живёт. Удивлен. Местные селяне костьми лягут против станции. Ибо их недвижимость очень резко упадет в цене. Какой дебил захочет жить возле АЭС.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #4 Арчер 26.11.2021 10:58
Цитую Азаров:
***.
Народ против строительства.

Я вам так скажу: народу бути проти чогось, як дурному з гори збігти :lol: А сісти і проаналізувати можливі вигоди з можливими ризиками, це не про наш народ. Я цю нововину перепостив своїм знайомим, більшість відповідало у стилі: а, знов рване, Чорнобиль. Хоча ніхто навіть не знає чим відрізняється реактор РБМК від ВВЭР. А тут мова взагалі про Американський реактор.
А ці АЕС будуть побудовані. Наш не шановний президент підписав відмову від вугілля до 2035 року, і далеко не всі ТЕС можна перевести на газ. Та і не зрозуміло що буде з газом. А ці втрати треба компесувати + постійно зростаюче споживання.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #3 Черкасчанин 25.11.2021 17:22
Цитую Азаров:
***.
Народ против строительства.

Народ Зеленского президентом выбрал.....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #2 Азаров 25.11.2021 15:56
***.
Народ против строительства.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #1 Зінченко 25.11.2021 15:53
а в 1988-89 рр інші цифри наводились................
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100